Här är du: Startsidan » Barn och utbildning » Framtidens skola i Aneby » Aktuellt om Svartåskolan

Aktuellt om Svartåskolan

2013-11-20

Vid kommunstyrelsens sammanträde den 12 november rapporterades att arbetet med att upphandla de tre nya paviljongerna (två förskoleavdelningar och en köksmodul) som ska sättas upp vid Solrosens förskola har påbörjats. Med den tid som upphandlingen beräknas ta, kan verksamheten öppnas tidigast omkring den 1 april.

För att möta behovet av förskoleplats efter nyår kommer därför Barn- och utbildningsavdelningen att öppna en tillfällig förskoleavdelning vid Lommaryds förskola, fram till dess att Solrosens nya avdelningar är på plats. Åtgärder kommer också att omgående vidtas för att ytterligare förbättra inomhusmiljön i förskolan Skräddarens lokaler, eftersom verksamheten blir kvar där ytterligare några månader i väntan på att verksamheten kan flytta till Solrosen.

Vidare rapporterades till kommunstyrelsen att ansökan om rivningslov för rivning av Svartåskolan är på gång och att ett upphandlingsunderlag avseende rivningskonsult ska tas fram. Planen är att Svartåskolan ska rivas under sommaren 2014.

Senast kontrollerad: 2014-03-13.