Här är du: Startsidan » Barn och utbildning » Framtidens skola i Aneby » Inflyttat i nya förskolan på Parkskolan

Inflyttat i nya förskolan på Parkskolan

Nya förskolan på Parkskolan

Elever och personal början komma på plats.

Första etappen i byggnationen av framtidens skola i Aneby är nu uppförd och klar. Verksamheten har flyttat in i de nya lokalerna på Parkskolan.

- Tidplanen har hållit och vi är mycket nöjda med slutresultatet, summerar Michael Wirestam, samhällsbyggnadschef och projektledare.

- Att flera kommuner har visat intresse för såväl byggnationen som sådan som den blivande skolorganisationen med starkare band mellan förskolan och skolan är förstås väldigt roligt. I slutet av den här veckan kommer exempelvis en grannkommun på studiebesök till den nya förskolan fortsätter Michael Wirestam.

Utomhus på nya förskolan på Parkskolan

Gott om plats för lek och bus på gårdsplanen.

I tredje etappen i skolprojektet ska den nya Tallbackaskolan uppföras med fyra nya förskoleavdelningar.

- Troligen kommer förskolan på Park att stå som modell. Med tanke på hur bra slutresultatet har blivit där finns ingen anledning att uppfinna hjulet på nytt, sedan kan det naturligtvis alltid bli mindre justeringar, men grundkonceptet står säkert fast, avslutar Michael Wirestam.

Senast kontrollerad: 2016-02-02.