Här är du: Startsidan » Barn och utbildning » Vuxenutbildning » Lärvux - särskild utbildning för vuxna

Lärvux - särskild utbildning för vuxna

Lärvux är en egen skolform som vänder sig till dig som är 20 år eller äldre med en utvecklingsstörning, förvärvad hjärnskada, autism eller autismliknande tillstånd, eller har fått en betydande och bestående begåvningsmässig funktionsnedsättning.

I Lärvux erbjuds undervisning på tre nivåer: grundsärskolenivå, träningsskolenivå och gymnasiesärskolenivå.

Grundsärskolenivå erbjuder elva olika kursplaner vilka, förutom svenska och matematik, framför allt är estetiska ämnen. Träningsskolenivå erbjuder endast två kursplaner: kommunikation och verklighetsuppfattning och omvärldskunskap. Gymnasiesärskolenivå erbjuder 180 olika kursplaner, de flesta är yrkesförberedande.

I Aneby har vi ingen lärvuxenutbildning utan hänvisar till våra kranskommuner Tranås, Eksjö, Nässjö och Jönköping för att se deras utbud.

Tag kontakt med Aneby kommuns studievägledare Frida Andersson för att diskutera lämpligt studieupplägg för den enskilde individens förutsättningar.

Senast kontrollerad: 2014-12-12.