Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Jobba hos oss » Dina jobbarkompisar » Erik Grönte
Huvudmeny

Erik Grönte

Eric Grönte är 23 år och bor i Aneby. Under fyra somrar har han vikarierat inom handikappomsorgen, främst på Lundmarksgatan, men också på Storgatan och Vallmon. På gymnasiet läste Erik samhällsvetenskapligt program med inriktning mot media. Idag jobbar han som säljare för bland annat första hjälpen-produkter.

Hur kommer det sig att du sökte sommarjobb i Aneby kommun?

Erik Grönte

”Jag bor i Aneby och har äldre vänner som har sommarjobbat inom vård och omsorg. De gav ett bra intryck av hur det var att jobba i kommunen. Att det blev just handikappomsorgen beror på att jag känner en glöd för funktionsnedsatta, jag har fått så mycket tillbaka. En småsak för mig betyder jättemycket för dem. Sedan har jag haft utrymme att ta fram mina egna förmågor i form av musik, dans och sång tillsammans med de funktionsnedsatta. Det är roligt.”

Vad trivdes du bäst med under ditt sommarjobb?

”Det har varit möjligheten att få vara ute och hitta på aktiviteter. Vi har varit ett stort och glatt gäng, det är tacksamt och gjort att jag återkommit år efter år. Jag har varit stolt över mitt sommarjobb, allt har fungerat så bra. Det har varit en jättebra arbetsgrupp och det känns gott att boendet finns. Jag gick alltid från jobbet med ett leende på läpparna. Jag kan fortfarande tänka tillbaka på olika händelser och blir varm när jag tänker på hur bra det var.”

Finns det något särskilt minne som du bär med dig och kan dela med dig av?

”Ja, flera!

En sommar tog vi med en av de boende till Jönköping för att handla, bara till henne. Vi tog med henne till ICA-maxi, och vilken reaktion det blev när vi klev in i butiken – wow! Hon var alldeles överväldigad av alla intryck som fanns. Vi skulle köpa en klipp- och klistra bok till henne, och när hon fick den i sin hand ville hon inte släppa taget om den. Hon var alldeles salig över att vi var och köpte något bara till henne.

Sedan var det en händelse en varm sommardag. Vi tog med en CD-spelare ut, hade disco och dansade, mimade och sjöng. Det var jätteroligt för alla hjälpte till och bidrog med något. Flera klädde ut sig och, ja, vi hade jätteroligt. Alla var glada!”

Varför tycker du att människor ska sommarjobba i Aneby kommun?

”Jobbar du i Aneby kommun får du mycket glädje, erfarenhet och värme! Människor är goa och glada. Kommunen i sig har ett stort musikutbud, det finns mycket sång och dans och jag tror det finns mycket här för att vara en så liten ort.”

Har du något tips till de/den som är sugen på att söka sommarjobb i kommunen?

”Var öppen och framåt, våga ta ansvar! Jag kan verkligen rekommendera kommunen som arbetsgivare, den är bra och stabil. Jag bär med mig mycket allvar och skoj från mina sommarjobbserfarenheter. Hur människor fungerar. Integritet. Hur ett leende kan göra en hel dag bättre för en människa.”

Namnteckning Annie Stenstrand
Senast kontrollerad: 2017-11-06.
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]