Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Jobba hos oss » Dina jobbarkompisar » Gunilla ser varje individ
Huvudmeny

Gunilla ser varje individ

Gunilla Jansson förskolelärare i Träningsklassen på Parkskolan

Gunilla välkomnar mig med ett glatt leende och visar mig till träningsklassens lokaler där vi sätter oss och pratar. Gunilla har bott och arbetat i Aneby länge och hon flyttade hit tillsammans med sin familj -82 då hennes man fick jobb på ett bokförlag. Gunilla är ursprungligen från Umeå och kan sakna närheten till havet även om hon trivs väldigt bra i Aneby. 

Utmaningar är bra!

Gunilla är förskolelärare och har jobbat länge inom detta yrke både på olika ställen och med olika kollegor innan hon fick ansvaret för träningsklassen. Gunilla trivdes väldigt bra som förskolelärare i förskola samt klass 1-2 och sa först nej till jobbet i träningsklassen, hon trivdes ju så bra, hur skulle det kunna vara lika bra om hon bytte jobb? Och ett jobb som hon inte hade provat på förut! Men Gunilla antog utmaningen -00 och sedan dess är hon kvar och trivs mycket bra! Hon vaknar varje morgon med en bra känsla i magen.

En vanlig arbetsdag med ovanligt pedagogiskt innehåll

Aktiviteterna i träningsklassen anpassas efter varje elevs individuella förutsättningar och varierar från vardagliga aktiviteter så som att klara sin hygien eller diska men även bild och sång, massage, syslöjd, träslöjd och bad. På trä- och syslöjden tillverkar de gardiner, skärbrädor, hatthylla och annat som kan behövas, eleverna får vara med och se hur föremålen tillverkas och hur processen går till. De har även varit med och byggt deras egen sandlåda.

Whiteboardtavla med pictogram

En arbetsdag i träningsklassen börjar alltid med en samling där man går igenom dagens innehåll med bilder och ord.

Eftersom eleverna inte kan ha rast på samma sätt som i skolan så försöker de varje dag vara ute på en promenad på ca.45 minuter som ger frisk luft och aktivitet. Eleverna i träningsklassen får även vara med och umgås med de andra eleverna på Parkskolan vilket utökar förståelsen för varandras likheter och olikheter.

Aneby och dess fördelar

Aneby kommun har varit en jättebra kommun att bo i med de fyra barn som Gunilla har. Hon tycker att det finns en gemenskap och en närhet i och med att Aneby inte är så stort. En annan fördel med att Aneby är litet är att alla känner till träningsklassen och dess elever och uppskattar dem för dem de är.

Ett uppskattat och givande arbete

Träningsklassen är liten och har just nu bara två elever men detta ger även bättre förutsättningar för att se varje elev och dess behov och anpassa varje aktivitet på ett optimalt sätt för att hjälpa varje elev vidare i livet. Gunilla tycker att arbetet i träningsklassen är roligt och givande och hon känner sig uppskattad av både föräldrar, kollegor och rektor. Hon är stolt över sitt arbete och det tycker jag verkligen att hon ska vara!

I träningsklassen skrattar man mycket tillsammans och till hösten kommer det två nya elever. Detta ser Gunilla fram emot även om det också innebär nya utmaningar!

Namnteckning Sara Falk

 

 

Sara Falk 
HR-konsult

Senast kontrollerad: 2015-07-28.
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]