Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Jobba hos oss » Dina jobbarkompisar » Jag är en lagbyggare och hjälper elever att nå målen!
Huvudmeny

Jag är en lagbyggare och hjälper elever att nå målen!

Kalle Rosén är en man som tycker det är roligt att arbeta och som brinner för sitt uppdrag som rektor. När han berättar om vad han gjort hittills i livet så verkar det mest likna en serie lyckade omständigheter som gjort att han hamnat i Aneby som rektor på Furulidskolan. Men vi börjar från början…

Kalle läste naturvetenskapligt program på Holavedsgymnasiet i Tranås. Efter studenten gjorde han lumpen i Eksjö. Han tyckte det var roligt att göra lumpen och han kan mycket väl ha fortsatt på den banan, om det inte vore för att han redan innan lumpen bestämt sig för att plugga vidare. Kalle läste matematik och teoretisk fysik vid Linköpings universitet. Under tiden han läste fysik gick det ett gäng lärarstudenter i samma klass, Kalle tyckte det lät kul och läste ett lärarår för att få lärarbehörighet.

Efter studierna jobbade han en period på Pastejköket i Tranås, han kunde ha blivit kvar där också, det var ett roligt arbete som han trivdes bra med, men en kväll bestämde han sig och skickade ut spontanansökningar till flera olika kommuner och skolor. Aneby kommun tog kontakt och Kalle började som lärare i matte och fysik. När han började tänkte han att ”jag ger det ett halvår”. Nu har det snart gått 10 år sedan dess, och Kalle trivs bättre än någonsin.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig i Aneby kommun? 
Kalle Rosén

"Det är spännande, för det är oerhört omväxlande och med en väldig bredd. I morse pratade jag med några snickare och målare som är på Furulidskolan om isolering, sedan betalade jag ett gäng fakturor. Efter det hade jag telefonmöte med IFO och nu sitter jag i intervju med dig. I eftermiddag ska jag skriva i Stratsys och göra ett pedagogiskt bokslut för läsåret 2011-2012. Rektorskap är inget nischat, jag blir lite hyfsad på mycket!

Den viktigaste förmågan att besitta som rektor är att kunna bygga lag. Laget ska jobba gemensamt mot målet."

Vad är din upplevelse av Aneby kommun som arbetsgivare?

"Den är väldigt bra! Kommunen som helhet har kommit långt när det gäller lagtänket, att vi är en organisation med klara mål. Jag samarbetar med många instanser och det fungerar bra. Om jag har en idé kan jag snabbt bolla den med tjänstemän och politiker. En idé som kanske skulle ta flera år att sjösätta i en annan kommun kan ibland bara ta några månader här.

Beslutsvägen mellan politiker och utförare är kort och det jobbar människor i kommunen som är intresserade av att göra någonting väldigt bra."

Varför ska en person arbeta i Aneby kommun?

"Om du verkligen vill åstadkomma något med ditt yrkesutövande och få testa dina idéer så ska du jobba i Aneby kommun!"

Kalle går med en bra känsla till jobbet. Han tycker att det är kul och njuter av att det är så mycket som händer. Han poängterar att han har haft osannolik tur när det gäller personalen på Furulidskolan, de är fantastiskt bra.

Kalle berättar om en händelse som inträffade under första året han arbetade som rektor. Det var i maj månad och Kalle satt och summerade på en lista allt som behövde göras innan skolavslutningen. Det var mängder av saker som skulle göras, informera om språk och språkval, åka runt i skolorna och informera om Furulidskolan och årskurs 6 med mera. Kalle blev lätt svettig och insåg att det här inte kommer att gå, han hade inte tillräckligt med tid helt enkelt. Dagen efter pratade han med ett av arbetslagen på Furulidskolan och frågade om de kunde hjälpa till med något. En av lärarna tog hans lista. När han kom till jobbet dagen efter fanns det knappt kvar någon punkt på hans lista. Arbetslaget hade fördelat uppgifterna mellan sig. ”Det var en cool upplevelse. Det är därför Furulidskolan är en sådan bra skola med bra personal. Kollegor kliver fram och tar ansvar” säger Kalle.

 

 

 

Namnteckning Annie Stenstrand

 

 

Annie Stenstrand
HR-konsult

Senast kontrollerad: 2013-01-17.
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]