Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Jobba hos oss » Dina jobbarkompisar » Jag är med och bygger framtidens Aneby
Huvudmeny

Jag är med och bygger framtidens Aneby

Michael Wirestam arbetar sedan maj 2012 som samhällsbyggnadschef i Aneby kommun. Han har läst byggnadsteknik med arkitektur vid Högskolan i Jönköping och har även läst några kurser i ledarskap. Hus och byggnation fascinerade i tidig ålder och har med tiden växt till ett intresse för planering och inte minst arkitektur. Efter studierna blev det ett år inom logistikområdet samt ett år inom kommunal VA-verksamhet innan han började arbeta som byggnads- och miljöinspektör i Sävsjö kommun. Efter ett knappt år i Sävsjö tackade han ja till erbjudandet om att bli miljö- och byggchef i samma kommun. Michael arbetade i Sävsjö kommun i totalt fem år.

Hur kommer det sig att du jobbar som samhällsbyggnadschef i Aneby kommun?
Michael Wirestam

Det som fick mig intresserad av tjänsten var att jag under rekryteringsprocessen fick ett gott bemötande och att tjänsten hade ett intressant innehåll. Jag fick också en positiv bild av hur kommunen ser på ledarskap och utvecklingsfrågor, något som också var direkt avgörande för beslutet att anta utmaningen i Aneby.

Vad är roligast med ditt arbete?

Det är omväxlingen. Jag har ett väldigt varierande arbete och det är en del av charmen. Jag får träffa mycket olika människor och får vara delaktig i utvecklingen av kommunen.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Det är väldigt olika. Jag har inga typiska dagar. Det är mycket möten och väldigt varierande arbetsuppgifter. De viktigaste egenskaperna för att göra ett bra jobb som samhällsbyggnadschef är att ha en helhetssyn och att kunna ta människor. Jag känner mig mest uppskattad när jag känner att vi går framåt i en positiv utveckling.

Hur ser du på samarbetet med kollegor och andra yrkesgrupper i kommunen?

Det är ett positivt klimat och nära till allt. Det är därför jag har valt och uppskattar att jobba i små kommuner.  I Aneby kommun vill man någonting. Det återspeglas i värdegrundsorden öppenhet, utveckling och ansvar.

Skulle du kunna tänka dig att bosätta dig i Aneby kommun?

Ja, om jag var i en familjesituation. Här finns en bra miljö här för barn att växa upp i.

Finns det någon eller några myter om kommunal verksamhet som du känner till och som du tycker inte stämmer?

Ja. Ofta sägs det att det går långsamt, är tråkigt och ineffektivt. Det är felaktigt. Visst, vi styrs av en demokratisk process, men vi är tvingade att jobba effektivt. Vi arbetar i en målstyrd verksamhet och det går ständigt att göra förbättringar.

Finns det något du vill tillägga?

Ja. Vi måste arbeta mer effektivt för att vara en attraktiv arbetsgivare. Det är viktigt att ta in elever, både från högstadiet och gymnasiet, men även från högskolor och universitet. Vi måste visa upp de kommunala verksamheterna. När det gäller studenter vid högskolor och universitet kan vi ha stor nytta av varandra. De kan hjälpa oss och exempelvis skriva en uppsats, de får inblick i vår värld, vi får hjälp och kan även knyta till oss duktiga personer!

Namnteckning Annie Stenstrand

 

 

Annie Stenstrand
HR-konsult

Senast kontrollerad: 2017-11-06.
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]