Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Jobba hos oss » Dina jobbarkompisar » Jag ser till att gatorna plogas och sandas!
Huvudmeny

Jag ser till att gatorna plogas och sandas!

Arne Storck jobbar som driftledare på Tekniska enheten och har ansvar för området gator. Efter 9-årig grundskola jobbade han i elva år på Anebyhus. Efterföljande 18 år jobbade han med väg och anläggning på Skanska. Under vintrarna 1998-02 hoppade han lite extra på kommunen och hjälpte till med snöröjningen.

Då Arne är engagerad i Anebys fotbollsklubb och bor i kommunen, tvekade han inte när han blev tipsad om tjänsten på tekniska enheten av en bekant. Fast anställning i kommunen fick han vid årsskiftet 2002-2003.

Under årens lopp har han gått många internutbildningar bl. a. förarutbildningar, stenarbete, vägmärkessättning m.m.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Arne Storck

"Oj, det är väldigt varierande. Jag är ofta här vid kvart över sex, läser igenom mejlen och kollar lite i datorn. Klockan sju fikar vi tillsammans, och sedan drar arbetat igång på riktigt. Det är väldigt fritt och jag jobbar mycket utomhus. Vad jag gör beror på säsongen. Just nu förbereder vi oss för vintern, stänger av fontäner, fyller på med sand i sandlådorna, sätter upp snökäppar, har maskintillsyn m.m. Sedan ska hastigheterna ändras på många platser, från 70 och 50 km/h till 60 och 40 km/h. Det innebär att vi sätter upp mycket nya vägskyltar".

Vad är det roligaste med arbetet?

"Det är kontakten som jag har med alla innevånare. Det känns som om man känner nästan alla. Jag försöker ge bra service och vi är aldrig så populära som vid första snöfallet. Då är det många som ringer och frågar när vi ska komma och ploga just deras gata". Det är viktigt att vara serviceinriktad och ha ett gott bemötande i det här jobbet. Det är så mycket roligare om någon vinkar till en än om de skulle hytta med näven".

Har du något särskilt fint minne du kan dela med dig av?

"Ja, förra årets fick Aneby pris för att vi hade Höglandets vackraste gran" Det var en slump att jag upptäckte granen, jag såg den i en trädgård i Aneby vid något tillfälle. Sedan visade det sig att jag bor granne med trädgårdsägarens dotter, hon kollade med sina mamma om vi kunde få granen och det fick vi".

Hur skulle du beskriva Aneby kommun som arbetsgivare?

"Det är jättebra! Det är en liten organisation där jag känner alla och det är ett stort plus. Det är nära till kollegor och chefer.

"Sedan är Aneby ett mysigt samhälle, det är pendlingsavstånd till andra orter på Höglandet, det finns billiga hus och vi har ett av Höglandets bästa fotbollslag"!

Finns det någon myt om kommunalarbetare som du kan hjälpa oss att ta död på?

"Ja, förr sades det ofta att kommunalarbetare var lata, men det stämmer inte. Det är en väldigt tight organisation som liknar det privata mer och mer. Det går att räkna på allt och det finns helt enkelt inte tid till att ingenting göra".

Vi avrundar intervjun. Arne ska köra in de sista trafikhindren för att snöröjningen ska bli enklare i vinter. Han ska också göra i ordning snöskär och sandspridare. Det gäller att vara förberedd, snön kan komma när som helst. Snart kanske du ser honom i ploga just din gata!

 

Namnteckning Annie Stenstrand

 

 

Annie Stenstrand
HR-konsult

Senast kontrollerad: 2012-11-13.
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]