Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Jobba hos oss » Dina jobbarkompisar » Josefine Ahlstrand
Huvudmeny

Josefine Ahlstrand

Josefine Ahlstrand pluggade på gymnasiet i Jönköping. Där läste hon samhällsvetenskapligt program med inriktning omvårdnad.  Under utbildningen hade Josefine praktik vid tre tillfällen. Första året praktiserade hon inom Hemvården i Aneby, andra året på Antuna och tredje året var hon på rättspsykiatrin och missbrukspsykiatrin i Jönköping. 

Josefine tog studenten 2012 och började därefter sommarjobba på Antuna. Hon har jobbat på hela plan ett, det vill säga avdelningarna Syrenen, Rönnen och Violen.

Hur kommer det sig att du valde att läsa omvårdnadsprogrammet?

Josefine Ahlstrand

”Jag valde att läsa omvårdnad för att jag älskar att jobba med människor och vård. Jag vill fortsätta läsa till sjuksköterska och sedan ambulanssjukvård. Att vara undersköterska är en väldigt bra grund till fortsatta arbeten, jag får mer och mer ansvar ju mer jag utbildar mig!”

Vad trivdes du bäst med under ditt sommarvikarierande?

”Det är ett roligt yrke där man får vara med om både det ena och det andra, man får höra mycket historier från äldre dagar och hur det faktiskt har varit förr. Ingen dag är den andra lik även om jag gjorde samma arbetsuppgifter varje dag. Jag fick jobba med människor och lärde mig något nytt varje dag!

När kände du att du hade gjort ett riktigt bra jobb?

”När människan jag hjälpte förstod varför jag var där, och att vi då kunde hjälpas åt. Det blev enklare när vi befann oss på samma sida.

Vilka är de starkaste argumenten för att komma till Aneby och jobba i Aneby kommun?

”Det är ett bra samarbete mellan olika yrkesgrupper. Det har varit bra. Det gör det enkelt att jobba i kommunen, jag vet vem jag ska ta kontakt med i vilken fråga. Jag fick en bra introduktion med lyftteknik och bredvidgång.  Det är inte så många människor i omlopp. Aneby är inte så stort, det du behöver finns här!”

Har du något tips till personer som är sugna på att sommarjobba i kommunen?

”Skicka in din ansökan tidigt, det är en bra början!”

Namnteckning Annie Stenstrand
Senast kontrollerad: 2017-11-06.
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]