Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » 24 turer per dag för pendlare till Jönköping
Huvudmeny

24 turer per dag för pendlare till Jönköping

Aldrig tidigare har Aneby haft så bra pendlingsmöjligheter som fallet blir från och med mars.

Aldrig tidigare har Aneby haft så bra pendlingsmöjligheter som fallet blir från och med mars.

I dag får Aneby bättre kommunikationer än någonsin tidigare till Jönköping, Nässjö och Tranås. Östgötapendeln är tillbaka i full trafik och det betyder 20-25 avgångar med kollektivtrafiken per dag till Jönköping respektive Tranås.

När Östgötapendeln byter turlista måndag 3 mars får Aneby tolv avgångar med tåg mot Nässjö-Jönköping och 14 avgångar mot Tranås-Linköping varje vardag. Lägger man till det busstrafiken är det totala utbudet över 20 resor i varje riktning.

Det här öppnar naturligtvis utmärkta möjligheter för alla pendlare. Den pendlingsstatistik som finns visar att det är just Jönköping och Tranås som är de överlägset två största pendelorterna för Aneby, både vad gäller ut- och inpendling för både studerande och arbetskraft.

Aneby-Jönköping kommer med den nya tidtabellen att trafikeras 24 gånger per vardag, varav tolv gånger med tåg. Första avgång 5.30 på morgonen och sista turen 20.50 på kvällen.

Jönköping-Aneby får 25 turer, varav 13 med tåg. Första avgång 5.10, sista avgång 21.50.

Lördagar och söndagar är det 14 respektive 13 turer i vardera riktningen.

Nattbuss för nöjesresenärerna

Dessutom finns nattbussen på fredags- och lördagskvällar med avgång från Jönköping kl 02.15 för den som vill vara ute och roa sig lite längre.

Aneby-Tranås trafikeras vardagar med 22 avgångar, varav 14 med tåg. I motsatt riktning är det 25 avgångar, varav 15 med tåg.

Resa till Stockholm och Malmö varje timma

Med de här förbindelserna blir det också utmärkta möjligheter för längre resor, med byten antingen i Nässjö eller norröver i Tranås, Mjölby eller Linköping, beroende på var anslutande tåg finns. Det går att åka i stort sett varje timma mot Stockholm eller Malmö på stambanan, med restider till Stockholm på cirka tre timmar och Malmö drygt två timmar.

Publicerad 2014-03-01
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]