Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Aneby får en idrottsskola hösten 2011
Huvudmeny

Aneby får en idrottsskola hösten 2011

Styrgruppen för Idrottsskolan

Här är styrgruppen för Idrottsskolan samlad, från vänster Tomas Axelsson, Sören Carlsson, Bo Hörlenius och John Förde.

Ska du börja i tvåan till hösten 2011? I så fall får du också chansen att deltaga på idrottsskolan. Hösten 2011 startar en idrottsskola i Aneby kommun. Det är tio idrottsföreningar som i samarbete med Aneby kommun drar igång idrottsskolan, som vänder sig till alla som går i andra klass i skolan.

Idrottsskolan ska genomföras varje måndagskväll under hela läsåret 2011-2012 och genomföras på en rad olika idrottsplatser och -anläggningar runt om i kommunen. Avsikten med idrottsskolan är att ge barnen en bred inblick i vilka idrotter och idrottsarenor vi har i Aneby kommun och att stimulera barnen att hitta en meningsfull fritidssysselsättning att ha glädje av i många år.

Genomförs i hela kommunen
Idrottsskolan är hela kommunens angelägenhet och avsikten är att genomföra aktiviteterna på olika håll i kommunen och totalt planeras det för fyra veckor i Frinnaryd, fyra veckor i Vireda, två veckor i Hullaryd och de återstående 18 veckorna i Aneby. Genom att sprida ut aktiviteterna är förhoppningen att locka andraklassare från hela kommunen att deltaga.

Tidigare har det i ett par olika omgångar och med lite olika inriktning funnits idrottsskolor i Aneby kommun, men nu drar det igång på nytt. Aneby kommun blir huvudman och fritidsledaren Sören Carlsson blir spindeln i nätet. Verksamheten kommer sedan att bedrivas av tio olika föreningar, som tillsammans representerar 14 idrotter. Varje idrott får ansvar för två veckor under läsåret.

Skolbesök hos ettorna
Under andra halvan av maj ska Sören Carlsson ut och informera alla förstaklassare i skolorna om den här möjligheten till hösten. Starten för idrottsskolan sker sedan sista måndagen i augusti, när höstterminen startat.

Vid ett möte med de deltagande föreningarna har det utsetts en styrgrupp som ska ha det yttersta ansvaret för idrottsskolan. I den styrgruppen får Sören Carlsson hjälp av John Förde, som representerar både Aneby Muay Thai Klubb och Aneby Ditokan Klubb, Tomas Axelsson, Frinnaryds IF, och Bo Hörlenius, Aneby SK.

Deltagande föreningar i idrottsskolan (inom parentes idrott som föreningen ansvarar för):
Aneby SK (gymnastik/dans, bordtennis)
Frinnaryds IF (fotboll, skridsko/bandy)
Vireda IF (innebandy)
SOK Aneby (orientering, skidor)
Ben Petite Boule (boule)
Anebyortens jaktvårdsförening (luftgevärsskytte)
Wiredaholms G&CC (golf)
Aneby Muay Thai Klubb (thaiboxning)
Aneby Ditokan Klubb (karate)
Aneby Beach Volley Klubb (beachvolleyboll)

Publicerad 2011-04-28
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]