Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Aneby gjorde intryck på landshövdingen
Huvudmeny

Aneby gjorde intryck på landshövdingen

Landshövding Minoo Akhterzand gjorde sitt första besök i Aneby på onsdagen den 4 maj. Hon har fått en inblick i kommunens arbete och organisation samt fått veta ett och annat som överraskat. 

Landshövdingen på besök i kommunhuset

Landshövdingen med en delegation från länsstyrelsen tillsammans med lokala politiker och tjänstemän.

Minoo Akhterzand anlände tillsammans med en delegation från länsstyrelsen, och de träffade under förmiddagen politiker och tjänstemän i kommunhuset. Aneby är landshövdingens elfte kommunbesök sedan hon blev landshövding i Jönköpings län den 1 september 2010. Hon berättar att förväntningarna har varit stora på att få veta mer om kommunen.

- Speciellt för Aneby är den förändringsprocess som kommunen har gått igenom sedan år 2000. Styrningen har förändrats och renodlats, därigenom har kommunen klarat ekonomin och uppvisat positiva resultat.

Infrastruktur var en fråga som avhandlades och som landshövdingen kommer att ta med sig och jobba vidare med. Det är en viktig fokusfråga, som Aneby delar med övriga kommuner i länet.

- Jag vill samla alla synpunkter och med gemensamma krafter ska vi bidra till den kommunikativa utvecklingen.

- Aneby ligger i navet för regionen, men hela länet befinner sig också i navet för södra Sverige. Infrastruktur är en viktig fråga för hela regionen.

Tillväxtarbetet som kommunen bedriver för att öka invånarantalet, fångade också landshövdingens uppmärksamhet.

- Jag ska med stort intresse följa utvecklingen av det, säger hon.

Minoo Akhterzand har även fått höra den spännande historien bakom Aneby kommuns uppkomst och bekantat sig med en av bygdens starkaste profiler, Malte Liewen Stierngranat, skaparen av Stjärneborg och dess pyramid. Berättelsen om honom överraskade och gjorde intryck på ett personligt plan. I gåva från kommunen fick hon boken, "Mannen som gjorde vad som föll honom in".

- Det är en jättespännande historia! Malte ser jag som exempel på ytterligare en envis och resultatinriktad smålänning som lyckats skapa något!

Landshövdingen och hennes delegation fick också en presentation av Anebys tillväxtprojekt samt det pågående arbetet med översiktsplanen. Ett företagsbesök på Hags fanns också på programmet.

Publicerad 2011-05-04
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]