Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Aneby klättrar på företagsranking
Huvudmeny

Aneby klättrar på företagsranking

Aneby kommun är den enda kommunen i Jönköpings län som klättrar på rankingen över Årets Företagarkommun. Aneby klättrar samtidigt rejält med hela 83 platser och ligger nu på plats 197 i riket (trea i länet).

Årets Företagarkommun är ett gemensamt projekt mellan Företagarna och UC (Upplysningscentralen) som samlar in alla data och bokslut om företagen. Syftet är att uppmärksamma de kommuner där företagandet utvecklats bäst under det gångna året.

Bästa placering inom kreditvärdighet

Aneby kommun är enda kommunen i Jönköpings län som förbättrat sin placering på listan sedan föregående år. Totalt placerar sig kommunen på plats 197 i riket (trea i länet) och det är en uppgång med 83 platser jämfört med 2012. Av de fyra kategorier som mäts har Aneby bäst riksplacering i kategorin som gäller företagens kreditvärdighet. Där återfinns Aneby kommun på plats 50 och det är 56 procent av kommunens bolag som redovisar en ökad kreditvärdighet.

56 procent av kommunens aktiebolag redovisar också en ökad omsättning och 49 procent av Anebys bolag ökar resultatet.

Aktiebolagen fem procent fler än för ett år sedan

I slutet av 2012 fanns det 199 aktiebolag i kommunen, en uppgång med fem procent jämfört med föregående år.

Bästa kommun i Jönköpings län är Nässjö på plats 132 i riket före Habo på plats 149 och Aneby 197:a av de 289 kommuner som finns med i mätningen (Bjurholms kommun i Västerbotten har inte 50 aktiva aktiebolag och finns därför inte med i mätningen).

Totalt sett har Jönköpings län backat rejält i mätningen, från att i fjol ha legat på andra plats till att nu parkera på näst sista plats bland de 21 länen.

Årets företagarkommun är ingen ranking om var företagsklimatet är bäst. Den visar istället var företagandet har utvecklats mest under det gångna året, vilket i många fall kan vara från låga nivåer. Tillväxt är utveckling, genom denna undersökning lyfts de kommuner fram vars företag vuxit snabbast.

Framgångsrika företag och företagare är en förutsättning för lokal utveckling.

Mätningen bakom Årets företagarkommun är baserad på UC-data för aktiebolag som lämnat bokslut två år i rad och mäter förbättringar respektive försämringar jämfört med tidigare år.

Läs hela undersökningen för Jönköpings län

Publicerad 2013-10-11
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]