Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Aneby toppar tillväxtligan i Sverige
Huvudmeny

Aneby toppar tillväxtligan i Sverige

Aneby kommun tillhör de stora vinnarna i Sverige när det gäller utvecklingen av skattekraften under senaste tioårsperioden. Det visar en undersökning som Dagens samhälle har gjort och som presenterades på torsdagen. Skattekraften i Aneby kommun har under de här tio åren ökat med 43%, vilket innebär att ökningen i Aneby är den fjärde bästa bland landets totalt 290 kommuner.

Den kraftigt förbättrade skattekraften är ett kvitto på att utvecklingen är stark i Aneby. Faktorer som påverkar det fina resultatet är stark tillväxt i företagen, låg arbetslöshet, förbättrad inkomstnivå i kommunen och att vi också har förhållandevis många höginkomsttagare i förhållande till kommunens storlek.

- Det är också ett tydligt kvitto på att Aneby kommun skapar bra förutsättningar för att bo, leva och verka i kommunen, det vill säga att vi har en bra skola och omsorg och att vi ger näringslivet goda förutsättningar att utvecklas, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Lars-Erik Fälth (C), och han är naturligtvis mycket stolt över Aneby kommuns fjärdeplats på listan.

- Vi gör vanliga saker ovanligt bra, brukar vi säga, och det här understryker detta, fortsätter Fälth.

Listan toppas av Kiruna, Gällivare och Vaxholm, före Aneby på plats fyra. De två första kommunernas utveckling drivs av den stora gruvboomen.

Här kan du läsa artikeln i Dagens samhälle.

Publicerad 2015-01-29
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]