Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Anebys elever får pengar till värdegrundsarbete
Huvudmeny

Anebys elever får pengar till värdegrundsarbete

När Kulturrådet fördelade pengar till Skapande skola-verksamhet fick grundskolan i Aneby 160 000 kronor. Pengarna ska användas till att fokusera på värdegrundsfrågorna i Barnkonventionen.

- Det här ger oss resurser att på ett kraftfullt sätt arbete med värdegrundsfrågor i alla årskurser, säger skolchefen Bo Rofors.

Pengarna för läsåret 2013/2014 som Aneby kommun får, 160 000 kronor, kommer att användas till alla elever, från förskoleklass till årskurs nio.

Aneby kommun kommer att fokusera på värdegrundsfrågorna i Barnkonventionen. Genom att läsa sagor/myter, skriva egna berättelser och pedagogiskt drama är avsikten att eleverna ska exemplifiera olika situationer och hitta lösningar på konflikter, exempelvis mobbning och kränkningar. Även Migrationsverkets asylboende barn deltar i insatserna.

- I Vireda skola har man redan arbetet med det här i ett år och det är deras arbete som initierat idéerna och varit vägledande i vår ansökan, säger Bo Rofors. Erfarenheterna från Vireda skola är mycket goda och det är nu glädjande att alla kommunens skolor kan vara med i det här arbetet.

Publicerad 2013-04-05
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]