Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Anebys företag bland landets bästa i kreditvärdighet
Huvudmeny

Anebys företag bland landets bästa i kreditvärdighet

Under senaste tiden har det presenterats många bevis på att företagsklimatet i Aneby kommun är gott. På onsdagen kom ytterligare en rapport som visar detta. Kommunens aktiebolag har en mycket hög kreditvärdighet som placerar Aneby på tionde plats bland landets 290 kommuner.

Den här gången är det Företagarna i samarbete med UC (Sveriges ledande affärs- och kreditupplysningsföretag) som presenterar rapporten Årets företagarkommun. Denna rapport är baserad på UC-data för aktiebolag som lämnat årsredovisning minst två år i rad och mäter i vilken kommun aktiebolagen haft bästa tillväxten utifrån en rad kriterier.

Aneby placerar sig totalt på plats 71 bland landets 290 kommuner. Det är en kraftig förbättring, då kommunen i förra årets mätning låg på 176:e plats. Boxholms kommun är etta i landet och Eksjö kommun tvåa och bäst i Jönköpings län.

Rapporten mäter företagens kreditvärdighet, nettoförändring i omsättning och resultat, samt antalet nybildade aktiebolag.

Aneby kommuns aktiebolag uppvisar den klart bästa kreditvärdigheten i hela Jönköpings län och kommunens företag placerar sig på tionde plats i landet. 62% av kommunens totalt 230 aktiebolag har förbättrat kreditvärdigheten under 2014.

Mycket glädjande är också att Aneby har den högsta siffran i länet när det gäller nybildade aktiebolag. Här ökar Aneby kommun med 7%, vilket placerar kommunen på plats 29 i landet när det gäller nyföretagande.

Andra mätningar av företagsklimat

Det är många organisationer som mäter företagsklimat utifrån olika kriterier.

  • Aneby kommun är etta  - bäst i Sverige! - i ÖJ Företagsklimat som mäter nöjdheten hos företagen vad gäller kommunens myndighetsutövning.
  • Aneby kommun är på 60:e plats i Svenskt näringslivs ranking av företagsklimatet, en förbättring med 29 platser från föregående år och största klättraren i Jönköpings län.
Publicerad 2015-09-30
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]