Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Anebys företagsklimat kraftigt bättre - klättrar 30 platser
Huvudmeny

Anebys företagsklimat kraftigt bättre - klättrar 30 platser

Attends nya höglager

Bygget av Attends nya höglager växer för varje dag.

Aneby kommun klättrar 30 placeringar i Svenskt Näringslivs ranking över landets bästa företagsklimat. Det betyder att Aneby nu parkerar på plats 57 av landets 290 kommuner.

- Det här är mycket positiva signaler, säger Ola Gustafsson, näringslivsansvarig i kommunen. Samtidigt ska vi veta att vi sedan den här mätningen började 2005 alltid haft en stark position och tillhört landets 90 bästa kommuner, det vill säga med god marginal på den bästa tredjedelen.

Det visar också tydligt att årets notering med plats 57 inte är någon tillfällighet, utan mer ett fortsatt bevis på att företagarna uppfattar sina möjligheter i Aneby som stabilt goda. Totalt sett är företagsklimatet i länet mycket gott och samtliga 13 kommuner återfinns på topp-100-listan.

- Från Aneby kommuns sida arbetar vi mycket med att hålla kontakt med företagarna för att fånga upp signaler och frågor och även kunna skapa förutsättningar på de områden där vi kan påverka, säger Ola Gustafsson. Det handlar naturligtvis om rena tillstånds- och tillsynsärenden som åligger kommunen, men också i frågor som gäller att vara med och påverka på olika nivåer för att skapa förutsättningar.

Vågar investera i Aneby

En mycket glädjande del i näringslivsutvecklingen i Aneby är den tilltro som företagen, både stora och små, visar genom att våga investera och satsa för framtiden. Det om något är ett gott tecken på att man upplever ett bra företagsklimat.

Den överlägset största investeringen är naturligtvis Attends Healtchcare uppförande av ett höglager, som ska stå klart under andra halvan av 2013, och som ska ge plats för en ny produktionslinje i de befintliga lokalerna.

Biltvätt och hönsproduktion

Men det finns många fler exempel bara sett till senaste året. Den mest uppmärksammade senaste tiden i Aneby är nybyggnationen av Druvans bilvårdsanläggning.

Det satsas också stort på landsbygden. Bröderna Hyltbrings investering för kraftigt utökad äggproduktion är ett lysande exempel på ett offensivt landsbygdsföretag. Hullaryds Bilservice utbyggnad av verkstadslokal är ett annat sådant exempel.

- Det är också glädjande att se att nya företag etablerar sig i Aneby, säger Ola Gustafsson. Vi har senaste året sett flera nya verksamheter komma igång, exempelvis Svevia som flyttade sin anläggning till Aneby och Östsvensk miljöisolering som startat i Sunhultsbrunn. Dessutom vet jag att det är fler på gång.

Detaljhandeln växer

Embers Lantliv

Kinna Ember har drivit Embers Lantliv ett drygt år - ett exempel på ökad detaljhandel i Aneby.

- Även inom detaljhandeln ökar utbudet. Embers Lantliv har funnits i drygt ett år och tillfört mycket positivt och nyligen öppnade Palmér Tackle & Bait, en specialbutik för fiskeintresserade, konstaterar Gustafsson.

- I det sammanhanget är det värt att poängtera att vi i Aneby har länets mest företagsamma befolkning, det vill säga att större andel av anebyborna jämfört med någon annan kommun i länet, finns i ansvarig position i ett företag.

Med avancemanget till plats 57 i rankingen av företagsklimat togs nu ett stort steg på vägen mot målet att tillhöra landets 25 bästa kommuner.

- Arbetet med att nå dit fortsätter, försäkrar Ola Gustafsson.

Publicerad 2013-04-24
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]