Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Anebys kvinnor mest företagsamma i länet
Huvudmeny

Anebys kvinnor mest företagsamma i länet

Samtidigt med Internationella kvinnodagen har Svenskt näringsliv presenterat statistik över landets mest företagsamma kommuner. Aneby ligger med bred marginal i topp totalt sett i Jönköpings län - och samtidigt har Aneby högst andelen kvinnliga företagsamma i länet. 

I Aneby kommun är 6,8 procent av kvinnorna i arbetsför ålder företagsamma. Det är den högsta siffran i Jönköpings län, där Vaggeryd ligger strax bakom som god tvåa. Jämför man Aneby kommun med riket i stort ligger vi just under rikssnittet som är 7,2 procent.

Mest företagsamma i länet totalt sett
Ser man till företagsamheten i stort är 14,2 procent av kommunens arbetsföra befolkning, eller närmare bestämt 675 personer, företagsamma, enligt de kriterium som Svenskt näringsliv sätter upp. Det innebär att man äger eller driver ett företag, sitter i en bolagsstyrelse eller har F-skattesedel. Det betyder att Aneby kommun ligger klart över riksgenomsnittet där 12 procent är företagsamma.

Jämför man siffrorna med grannkommunerna i Jönköpings län ligger Aneby en procent bättre till än Sävsjö kommun, som ligger klar tvåa i länet. Högsta andelen företagsamma på riksnivå finns i Danderyds kommun i Stockholm, där 27 procent är företagsamma.

Tabell över företagsamheten i Jönköpings län

Tabell över företagsamma i Jönköpings län
Publicerad 2012-03-08
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]