Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Bygget fortsätter på Furulidskolan
Huvudmeny

Bygget fortsätter på Furulidskolan

Se bilder från bygget här

Just nu är kommunen inne i den andra delen av skolprojektet. Denna etapp innebär att byggnaden som just nu huserar bland annat slöjden på Furulidskolan får en andra våning. Bilderna här i albumet visar hur projektet fortskrider!

 

Bild på det stora tomma utrymmet på Furulids andra våning

Så här ser övervåningen ut i sin helhet. Väggarna saknas ännu och ett ordentligt tak har inte satts upp – men det är på gång!

 

Bild på tjock isolering

Tjock isolering i byggnaden gör det lättare att spara värme, vilket i sin tur sparar ström och naturens resurser. 

 

Bild ner mot första våningen på skolan.

Här är utrymmet där trappuppgången till den nya våningen kommer att vara placerad. Den kommer att vara inglasad. Det fyrkantiga hålet (nere i högerkanten på bottenvåningen) är utrymmet för den kommande hissen.

 

Bild ut mot skolgården

Utsikten från andra våningen blickar ut över skolgården, där barnen just spelar fotboll på den uppskattade konstgräsmattan som nyligen anlades.

 

Bild på andra våningn

Ännu en bild från övervåningen. Klassrummen kommer att vara placerade till vänster i bilden. Rummens läge betyder att solen inte kommer att skina genom dem allt för mycket och göra dem obekvämt varma.

 

Bild på området precis utanför skolan

Utanför skolans entré kommer det att finnas ett stort tak som barnen/ungdomarna kommer att kunna vistas under. Vad exakt som kommer att finnas på markytan är lite osäkert – men det skulle exempelvis kanske kunna finnas plats för ett pingisbord.

 

Bild på tjocka stålbalkar utanför skolbyggnaden

Stålbalkarna som nu går utmed skolans fram- och baksida finns för att hålla övervåningen stabil och säker.

 

Bild på tekniska chefen som inspekterar en touchscreen

Kommunens tekniska chef, Lars Skeppås, inspekterar det digitala ventilationssystemet, vilket kontrolleras med en touchscreen.

 

Bild på maskin

Maskineriet som håller byggnaden varm är av hög standard och är byggd på ett sätt som gör att mycket värme kan återvinnas, vilket sparar energi.

 

Utomhusbild på Furulidskolans nya matsal

Som bonus har vi tagit med lite bilder från den relativt nya matsalen på Furulidskolan. Den färgglada ytterväggen har skapats för att ge lite färg till bygganden och skapa en känsla av att huset är en plats för kreativitet.

 

Bild på den rymliga matsalen

Så här ser den nya matsalsytan ut, vilket innebär en fördubbling av förra ytan. Ännu är väggarna lite kala, men planer finns på att installera färgglada ljuddämpande paneler.

 

Bild på gamla tegelväggen, som nu används som pelare

Spår av den gamla väggen finns kvar.

Publicerad 2016-11-24
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]