Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Emma tar ansvar för Anebys planering
Huvudmeny

Emma tar ansvar för Anebys planering

Aneby kommun har fått en ny planarkitekt. Det är Emma Lennartsson som sedan 1 september har ansvar för de här frågorna.

Emma Lennartsson är ny planarkitekt i Aneby kommun.

Emma Lennartsson är ny planarkitekt i Aneby kommun.

- Det känns spännande att ta tag i det här arbetet, säger Emma, och beskriver sina arbetsuppgifter lite mer ingående:

- Jag ska jobba med detaljplaner på landsbygden, vindbruksplanen i kommunen, gång- och cykelplan i samhället och dessutom vara med och arbeta med förändringar som kan bidra till att lyfta samhället och tätortens attraktion. Det första intrycket när man kommer till en ny ort är så väldigt avgörande för vilken bild man får.

- Aneby har så många kvaliteter i de centrala delarna av samhället med Svartån, Svartåparken och andra offentliga miljöer, konstaterar Emma, och jag ser verkligen fram emot att få vara med och utveckla dessa.

Just nu är det bland annat en detaljplan över Kieryd i Vireda som är aktuell. I kommunens översiktsplan är detta utpekat som ett område för exploatering och framtida villabebyggelse.

Emma är småländska i grunden och född och uppväxt i en liten by som heter Härlöv, belägen utanför Alvesta. Efter det har hon varit ute i världen med bostadsorter som London och Köpenhamn, men också tillbringat längre perioder i Australien och Spanien.

- Närmast kommer jag från London där jag genomfört mina studier till landskapsarkitekt. Efter det har jag jobbat på ett mindre kontor i London med fem anställda, ett jobb där arbetsuppgifterna till stor del är att jämföra med det jag nu ska göra i Aneby. 

Intresset för att bli landskapsarkitekt grundar sig bland annat i ett stort trädgårdsintresse, vilket sedan vuxit till att omfatta planering i större och vidare skala. 

- Nu känns det mycket stimulerande att få praktisera kunskaperna på stads- och landsbygdsutveckling i Aneby kommun, avslutar Emma.

Publicerad 2013-10-07
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]