Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Första digitala mötet i kommunen genomfört
Huvudmeny

Första digitala mötet i kommunen genomfört

Tillsynsnämndens sammanträde som ägde rum onsdagen den 25 september, går till historien. Det var nämligen det första politiska mötet i Aneby kommun där möteshandlingarna hanterades digitalt på en surfplatta. 

– Första mötet gick fantastiskt bra, inga papper användes trots att möjligheten fanns denna premiärdag - utifall att något problem med tekniken skulle inträffa. Bara glada tillrop, summerar samhällsbyggnadschef Michael Wirestam. 

Michael Wirestam, samhällsbyggnadschef

"– Bara glada tillrop", summerar samhällsbyggnadschef Michael Wirestam efter Tillsynsnämndens första papperslösa sammanträde.

För närvarande genomförs projektet En digital mötesprocess i Aneby kommun där målet är att effektivisera och modernisera möteshanteringen i Aneby kommun. Fram till årsskiftet genomförs en pilottest i Tillsynsnämnden, med siktet inställt på ett fortsatt införande under 2014. Administrationen av möten sker av kommunens handläggare och presenteras i en så kallad app på en surfplatta där politiker hemifrån kan förbereda sig inför kommande möten. Bara i Tillsynsnämnden uppskattas pappersåtgången till 15 000 papper per år, som nu ersätts med digitala handlingar. Det innebär med andra ord stora förbättringar i handläggarnas arbetsmiljö att inte behöva kopiera och distribuera handlingar via normal postgång.

– Det är klart att det inledningsvis finns en viss ovana kring att hantera surfplattor, men det intuitiva gränssnittet går snabbt att lära sig och inom kort kommer det inte finnas någon som saknar högarna med papper, säger Torbjörn Sundbrandt som är projektledare och arbetar i Aneby kommun.

Publicerad 2013-10-02
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]