Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Första huset i nytt exklusivt bostadsområde
Huvudmeny

Första huset i nytt exklusivt bostadsområde

Pressträff Skärsjö Udde

Riktlinjerna dras upp för det första bostadsbygget i Skärsjö Udde! Företrädare för Aneby kommun och Anebyhus träffas vid det som ska bli Anebys nya attraktiva bostadsområde.

Nu går startskottet för byggandet av Aneby kommuns nya bostadsområde på Skärsjö Udde, en kilometer väster om Aneby. Anebyhus bygger första huset och det ska vara på plats redan i maj.
- Det känns väldigt bra att vi nu kan börja bygga i ett bostadsområde med exklusiv tomtmark, säger kommunalrådet Lars-Erik Fälth, C.

Det har gått mer än 20 år sedan ett nytt bostadsområde i den här storleken exploaterades i samhället. Skärsjö Udde är ett markområde på totalt 16 hektar, som förvärvades av Aneby kommun i juni förra året.
- För att attrahera villabyggare idag krävs att läget erbjuder något extra. Det var med den bakgrunden vi förvärvade marken och därför känns det extra bra att nu kunna konstatera att byggnationen tar fart, fortsätter Fälth.

Utsikt från Anebyhus tomt

Så här ser utsikten ut från den plats där Anebyhus uppför sin villa.

Beslutet om försäljningen av den första tomten i området har tagits av kommunstyrelsen. Köpare är Anebyhus, som har för avsikt att omgående uppföra ett visningshus. Bygglovsansökan är redan inlämnad.
Anebyhus kommer att uppföra Ekliden, ett populärt hus som funnits ett tag på marknaden, men som också är med i den nya kollektion som företaget lanserar innevarande vecka.
- Vi arbetar med ett brett sortiment. Kommande husköpare har stora möjligheter att hitta hus som kommer att passa bra i de unika miljöer som Skärsjö Udde erbjuder och hus som tillfredställer olika kunders önskemål och värderingar, säger Kenneth Roos, vd på Anebyhus.

Till Anebydagen 28 maj planeras för en mindre bomässa på Skärsjö Udde, dit husföretag och andra aktuella entreprenörer inbjuds. Till denna dag ska Anebyhus visningshus vara påbörjat.
Skärsjö Udde erbjuder exklusivt boende med badplats, brygga och båt alldeles utanför knuten. Tomterna ligger i hagmark på en ekudde vid norra stranden av Skärsjösjön, omgärdade av en utglesad ädellövskog.

Totalt är bostadsområdet planlagt för 24 tomter. Försäljningspriset på tomterna ligger från 200 000-325 000 kronor beroende på avståndet till stranden.
Markentreprenaden i området genomförs i april-maj. Som markentreprenör har tilldelningsbeslut getts till AB Gilbert Gustafssons, Eksjö.

Läs mer om Skärsjö udde här.

Anebyhus Ekliden

Den här husmodellen, Ekliden, kommer att uppföras under våren av Anebyhus i Skärsjö Udde.

Publicerad 2011-03-22
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]