Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Folkets Park, Lasse och Joel vinnare när årets föreningspriser delades ut
Huvudmeny

Folkets Park, Lasse och Joel vinnare när årets föreningspriser delades ut

Lena Algeskär från Folkets Park, Lasse Källner och Joel Ingesson fick mottaga priser när Aneby kommuns föreningspriser delades ut.

Aneby kommuns föreningspriser för 2015 delades ut i samband med lördagskvällens ledarsamling som final på FöreningsLivat. Årets förening, Årets eldsjäl och Årets prestation hyllades.

Aneby kommun instiftade ett antal föreningspriser 2014 och nu var det andra gången som dessa delades ut.

Prisutdelningen genomfördes i Konserthuset där kommunens föreningsledare först lyssnade till ett föredrag av Åsa Sandell, världsmästare i proffsboxning. Därefter var det dags för kommunstyrelsens ordförande Lars-Erik Fälth att avslöja årets pristagare.

Årets förening blev Aneby Folkets Park, som representerades av ordföranden Lena Algeskär. För Årets prestation premierades landslagsspelaren i innebandy, Joel Ingesson, 19 år, som visserligen spelar för Jönköpingsklubben Östra SK, men fortfarande bor kvar hemma i Aneby där han vuxit upp. Till Årets eldsjäl utsågs Lasse Källner, en slitstark ledarprofil i kommunen, som funnits med i decennier i olika ledarroller.

Med priserna följer också en vinstcheck där Årets förening får 5.000 kronor, medan Årets eldsjäl och Årets prestation belönas med 1.000 kronor.

Här följer motiveringarna för var och en av pristagarna.

Årets prestation: Joel Ingesson

"Innebandykarriären startade hemma i Aneby och via spel i Tranås återfinns han nu i Östra SK i Jönköping . Med avgörande insats i kvalet bidrog den vindsnabbe forwarden till att föra upp laget i allsvenskan i våras. Höjdpunkten på säsongen var landslagsuttagningen till U19-VM i Helsingborg där Anebygrabben noterades i målprotokollet. Sverige slutade fyra efter knapp förlust i bronsmatchen."

Årets eldsjäl/Årets ledare: Lasse Källner

"På ett i alla sammanhang oegennyttigt sätt har han i decennier brunnit för att leda, styra och hjälpa i vår bygd. Ingen uppgift har varit för stor eller för liten, oavsett om det handlat om församlingen, hembygdsföreningen, lantbruksrörelsen, Rotary, politiken eller i rollen som samhällsmedborgare. Eldsjälar som Lasse skapar med sitt engagemang förutsättningar för så många att få vara delaktiga i så mycket."

Årets förening: Aneby Folkets Park

"Från en slumrande tillvaro har den anrika folkparken på några år utvecklats till att sjuda av liv, göra Aneby roligare och sätta orten på nöjeskartan. Med investeringar i bekvämligheter har möjligheter skapats. 2015 har slagit rekord i aktiviteter och publik med arrangemang för alla åldrar och målgrupper. Pricken över i:et var en magisk augustikväll när hela Aneby rockade loss, hundratals veteranbilar körde cruising genom byn och över 2.000 personer passerade grindarna till parken."

Publicerad 2015-09-06
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]