Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Framtiden på besök i kommunhuset
Huvudmeny

Framtiden på besök i kommunhuset

Eleverna från Furulidskolan lyssnar till Ola Gustafsson i stora sammanträdesrummet

Under onsdagen fick kommunhuset besök av Furulidskolans sjundeklassare. De bjöds på rundtur i huset och fick bland annat besöka arkivet och träffa kommunens planarkitekt Emma som gav dem en uppgift att se över och lämna förslag på vart kommunens gång- och cykelbanor bör finnas. 

Frågor besvarades

Ola Gustafsson, fritid och näringslivssamordnare och Kristin Järvmark, redovisningsekonom presenterade hur mycket av en hundralapp som fördelas till respektive verksamhet i kommunen och svarade på elevernas frågor. Bland annat fick de reda på att varje elev kostar ca 95 000 kr om året, pengar som går till att betala lokaler, lärarnas löner, skolmaten och så vidare.  

Sköna kommentarer lämnades

Äppelskruttar i en papperskorg

Eleverna blev bjudna på frukt efter rundvisningen, det var tydligen uppskattat

Under rundvandringen hördes en hel del sköna kommentarer från ungdomarna. När turen gick förbi husets tvättmaskin på väg till arkivet i källarvåningen var det någon som undrade om det var här som Kalles (rektorn på Furulidskolan) kalsonger tvättades. Så är ju naturligtvis inte fallet. Rektorn har ju ingen möjlighet att nyttja kommunhusets tvättmaskin för sin privata smutstvätt.

Det var ett uppskattat besök i kommunhuset och vi hälsar eleverna välkomna tillbaka, kanske är det så att någon utav dem kommer ha kommunen som sin framtida arbetsgivare. 

Publicerad 2015-03-12
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]