Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Hasse Nilsson är Årets företagare i Aneby
Huvudmeny

Hasse Nilsson är Årets företagare i Aneby

Hasse Nilsson, ägare till Lekplatskonsulten AB, är Årets företagare i Aneby kommun 2014. I fredags firades han av Företagarna i Jönköpings län, Aneby Näringslivsförening och Aneby kommun.

Årets företagare 2014

Årets företagare 2014, Hasse Nilsson, Lekplatskonsulten, tillsammans med hustrun Annette, flankeras av Mats Hansson, ordförande i Aneby Näringslivsförening (till vänster) och prisutdelaren Tomas Axelsson, som representerar Företagarna i Jönköpings län.

Med sitt företag Lekplatskonsulten, samt dotterbolagen SurePlay och Konstgäskonsulten, har Hasse Nilsson byggt upp ett mycket framgångsrikt koncept. Utöver att bygga lekplatser jobbar företaget med fallskydd i form av gummimattor och konstgräs, vilket har blivit företagets specialprodukt.

Utvecklar Ekotopia

Under 2013 förvärvade Hasse Nilsson också Ekotopia, där han nu arbetar hårt med att utveckla området med såväl företagsverksamhet som lägenheter. Under året som gått sedan han övertog Ekotopia har det mer eller mindre varit fullbelagt i de lägenheter som finns.

Firades på Spira

Priset till Årets företagare delas ut av Företagarna i länet, som representerades av Tomas Axelsson, Frinnaryd, som finns med i styrelsen. Även Mats Hansson från Aneby Näringslivsförening och Aneby kommuns representanter, kommunchefen Veronica Åberg och näringslivsansvarige Ola Gustafsson, gratulerade Lekplatskonsulten till utmärkelsen.

Årets företagare firades vid en ceremoni på kulturhuset Spira i Jönköping, dit Näringslivsföreningen bjudit in sina medlemsföretag. Över 40-talet företagsrepresentanter fanns med under kvällen, som också bjöd på kulturinslag i form av ett besök på musikalen Cabaret.

Därför fick Hasse priset

Vid prisutdelningen lästes det också upp en motivering till varför Företagarna valde just Lekplatskonsulten som vinnare av Årets företagare 2014:

"Med företaget Lekplatskonsulten har Hans Nilsson byggt upp ett av Aneby kommuns mest färgstarka och framgångrika företag Företaget verksamhet är nischad mot härliga, färgstarka och moderna lekmiljöer som kompletteras med konstgräs och fallskydd i modern design. Lekplatskonsulten ger genom sina kompletta lösningar en tydlig prägel på lekplatsen, och som uppskattas av alla besökare.

Lekplatskonsulten har väl inarbetat marknad i mellersta och södra Sverige där Stockholms- och Göteborgsregionen är starkaste fästet. Företaget utvecklas ständigt och ökar sin aktivitet även på exportmarknaden. Bland kunderna hittar vi bland annat landets kommuner, bostadsrättsföreningar och nöjesparker.

Lekplatskonsulten har 11 anställda.

Hans Nilsson är med sitt färgstarka entreprenörskap en självklar ambassadör för företagande, och visar på utmärkt sätt möjligheterna för mindre landsbygdsföretag att nå kunder på en större geografisk arena. Hans är också i sitt entreprenörskap en god ambassadör för Aneby och visar stort engagemang i det lokala arbetet. Genom sitt förvärv av Ekotopia och de satsningar han gör i att utveckla den anläggningen visar han både mod, ambition och framåtanda för att vara med och utveckla på det lokala planet."

De senaste årens vinnare av priset Årets företagare:
2014 - Hans Nilsson, Lekplatskonsulten
2013 - Anna och Paul Brinckmann, Wiredaholm Golf & Country Club
2012 - Matts Torebring, Torebrings

Publicerad 2014-04-14
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]