Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Hasse Nilssons Årets företagare i länet
Huvudmeny

Hasse Nilssons Årets företagare i länet

Hasse Nilsson, Årets företagare i Jönköpings län 2014.

I Aneby finns Årets främsta företagare i hela länet. På torsdagen utsågs Hasse Nilsson, ägare till Lekplatskonsulten och Ekotopia, till den främste företagaren i Jönköpings län. Nästa steg är att Hasse nu åker till Stockholm och tävlar om titeln Årets företagare i hela Sverige.

På torsdagsmorgonen var det stor frukostsamling på Ekotopia med ett 30-tal gäster på plats för att hylla Hasse Nilsson. Här fanns representanter för Företagarna, Aneby kommun, Aneby Näringslivsförening och inte minst representanter från en rad andra framgångsrika företag i kommunen. 

I våras utsågs Hasse Nilsson och Lekplatskonsulten till Årets företagare i Aneby, med Företagarna och Aneby Näringslivsförening som utdelare.

- Årets företagare utses i varje kommun i länet och sedan är det dessa företag som tävlar mot varandra om länstiteln, förklarade Frida Boklund från Företagarna. När vi träffades i den juryn utkristalliserade sig Hasse Nilssons snabbt som en given segrare.

- Hasse visar att man kan driva ett företag i Aneby, men ha sin huvudsakliga verksamhet i Stockholm och Göteborg. Samtidigt visar han ett fantastiskt engagemang lokalt, där köpet av Ekotopia är ett utmärkt exempel på detta, sa Frida Boklund i sitt tal till vinnaren.

Prisutdelning

Hasse Nilsson (till vänster) fick mottaga priset som Årets företagare i länet av Frida Boklund från Företagarna, samt Tomas Axelsson, som sitter i Företagarnas styrelse för Höglandet.

Många ville gratulera Hasse Nilsson den här dagen och kommunstyrelsens ordförande i Aneby, Lars-Erik Fälth, överlämnade blommor och hyllade vinnaren, framförallt för hans stora engagemang för att utveckla Aneby.

Efter alla gratulationer var det rundvandring på Ekotopia där Hasse kunde berätta om hur han bygger nio nya lägenheter i det hus som från början var tänkt som skolsalar. De ursprungliga bostadshusen, liksom den stora byggnaden, är uthyrt till en verksamhetsutövare som jobbar med ungdomar och vuxna med psykiska problem. För många hade det varit otänkbart att våga satsa på att investera i Ekotopia, med den historia anläggningen har. Hasse gjorde precis tvärtom och efter att han köpte Ekotopia för ett och ett halvt år sedan har han snyggat upp, fräschat till och byggt om och fyller nu hela anläggningen med verksamhet.

Samtal med Årets företagare

Hasse Nilsson (till vänster) i samspråk med kommunchefen Anne Hallberg, Swedbanks kontorschef Eva Jansson och DruvanGruppens Lars-Göran Bengtsson.

I tävlingen Årets företagare är nästa steg för Hasse Nilsson riksfinalen i Stockholm 10 oktober. 21 företag från hela landet tävlar där om den åtråvärda titeln Årets företag i Sverige 2014. Mark Levengood är konfrencier och alltsammans tilldrar sig i Stockholms stadshus, som en försmak till Nobelfesten som äger rum på dagen två månader senare i samma sal.

- Hasse Nilssons och hans företagande har alla de ingredienser som krävs för att vinna titeln även där, säger Frida Boklund.

Rundvandring

Många fanns på plats för att hylla Hasse Nilsson, såväl företagare som politiker med flera.

Publicerad 2014-09-18
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]