Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Hjärtstartare hos ICA kan användas i hela centrum
Huvudmeny

Hjärtstartare hos ICA kan användas i hela centrum

Nu har vi tillgång till en hjärtstartare om situationen skulle kräva det, säger Helena Johansson och Ing-Marie Söderholm på ICA Supermarket.

Nu har vi tillgång till en hjärtstartare om situationen skulle kräva det, säger Helena Johansson och Ing-Marie Söderholm på ICA Supermarket. 

Nu finns det en hjärtstartare i Aneby centrum. Det är ICA Supermarket som investerat i en hjärtstartare som finns placerad vid kassaavdelningen. 

- Jag vill inte se någon falla ner och dö här i butiken eller i närheten av butiken, och samtidigt veta att vi kanske kunnat rädda livet på vederbörande genom att ha en hjärtstartare tillgänglig, säger ICA-handlaren Kjell Gustavsson, som svar på varför butiken gjort den här satsningen.

All fast personal i butiken har nyligen genomgått en hjärt- och lungräddningskurs och där lärt sig att handha hjärtstartaren.

- Senast vi hade en liknande utbildning med personalen var för fyra år sedan, berättar Kjell Gustavsson, och nu, när det var dags igen, bestämde vi oss för att också satsa på att införskaffa en hjärtstartare som alltid ska finnas tillgänglig om det behövs.

Hjärtstartaren är inte bara en livräddare i butiken. När butiken är öppen, på dag- och kvällstid, kan apparaten nyttjas i hela centrum.

- Självklart kan man springa hit och hämta den om det finns behov av att hjälpa någon i närheten, säger Kjell Gustavsson. Finns det möjlighet kan också någon i personalen följa med och sköta handhavandet, för även om det är självínstruerande hur man ska använda den, känner man sig säkert lite tryggare om man varit med på en utbildning.

I ICA-butiken har man en genomströmning på cirka 7 000 betalande kunder varje vecka och med medföljande till de betalande kunderna kan det handla om 9 000-10 000 besök i veckan.

- Det känns tryggt och bra att veta att vi numera kan hjälpa till om någon drabbas av allvarliga hjärtproblem. Det blir en extra livförsäkring, konstaterar Kjell Gustavsson.

Publicerad 2012-06-07
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]