Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Jularpsbacken får stöd av Leader Sommenbygd
Huvudmeny

Jularpsbacken får stöd av Leader Sommenbygd

Ett gäng ungdomar och föräldrar har tagit initiativet till att få igång Jularpsbacken för slalomåkning i vinter och under sportlovet blir det extraöppet tre dagar mitt i veckan. Nu har det här initiativet uppmärksammats med ekonomiskt stöd genom en ungdomscheck från Leader Sommenbygd.

Den fina vintern har väckt engagemanget för att få igång Jularpsbacken och ett gäng ungdomar och föräldrar har sedan några veckor driften igång. Leader Sommenbygd, som kan stödja ungdomsinitiativ med så kallade ungdomscheckar, har funnit det här initiativet intressant.

Bakom ansökan står Emil Kämpe och Gustav Enell, vilka tillsammans med Peter Bohman och Daniel Hallgren är de som främst varit drivkrafterna för att få igång backen.

Leader Sommenbygd bidrar med 20.000 kronor till att få igång liften och att få livfull aktivitet i backen den här vintern. Avsikten är sedan att gänget bakom Jularpsbacken ska bilda en förening för att driva verksamheten kommande vintrar.

Jularpsbacken, belägen nästan mitt i Aneby, är 200 meter lång och har en fallhöjd på 30 meter. I backen finns sedan gammalt en släplift, som kom dit i början av 1980-talet när Friluftsfrämjandet hade stor aktivitet i backen. Under senaste 20-årsperioden har släpliften bara högst sporadiskt varit igång. Friluftsfrämjandet ställer sig nu välvilliga till att upplåta liften för den här verksamheten.

Släpliften är igång följande tider, så länge vintern består:
Lördag-söndag kl 10-15
Onsdagar, elljus, kl 17-20

Extraöppet under sportlovet:
Tisdag kl 13-17
Onsdag kl 17-20
Torsdag kl 12-17

 

Publicerad 2011-02-11
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]