Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Kommunen hyllade föreningslivet med priser
Huvudmeny

Kommunen hyllade föreningslivet med priser

Årets eldsjäl Karl-Gerhard Ramde från SOK Aneby, populär mottagare av det första priset.

Genom tre nyinstiftade priser till föreningslivet vill Aneby kommun visa sin uppskattning för det fantastiska arbete som utförs runt om i kommunen. I samband med FöreningsLivat på lördagen delades de tre priserna ut för första gången. Karl-Gerhard Ramde i SOK Aneby, en riktig ledarveteran, hyllades som Årets eldsjäl. Träningsverket fick priset som Årets förening och beachvolleybollspelarna Emil och Caroline Andersson har svarat för Årets prestation.

Thomas Ravelli tillsammans med pristagarna.

Mästarnas Mästare Thomas Ravelli (i mitten) var populär föreläsare under föreningsledarkvällen och här är han tillsammans med pristagarna för Årets förening, Träningsverket, med från vänster Emma Celinder, Michael Berg och Patrik Bergander, samt längst till höger Årets eldsjäl Karl-Gerhard Ramde.

Kommunens föreningsliv är en oskattbar resurs när det gäller att skapa fritidssysselsättning och engagemang kring olika frågor. I Aneby kommun finns ett 80-tal föreningar som bedriver regelbunden verksamhet inom idrott, kultur, hembygdsfrågor, landsbygdsutveckling och mycket mera.

När FöreningsLivat nu genomfördes för tredje gången som en föreningsmässa på Furulidsområdet var det ett 20-tal föreningar som deltog och visade upp sina aktiviteter.

Ravelli populär föreläsare

Från och med i år har tre nya priser instiftats för att uppmärksamma alla de insatser som görs på det här området. På lördagskvällen var det historisk premiärutdelning för de här priserna. Kvällen inleddes med föreläsning av målvaktshjälten från 1994, Thomas Ravelli, också nykorad som Mästarnas Mästare i det populära TV-programmet. Ravelli bjöd på en bejublad föreläsning.

Thomas Ravelli var också med och delade ut priserna tillsammans med Jimmy Henriksson, ordförande i sociala utskottet där föreningsfrågor handläggs, samt fritidsledaren Sören Carlsson.

Tyvärr kunde inte mottagarna av priset Årets prestation, Emil och Caroline Andersson, närvara på grund av sjukdom, men de andra pristagarna fanns på plats. Här följer prismotiveringarna. 

Årets prestation

Caroline och Emil Andersson, Aneby Beachvolleybollclub
Ett äkta par med Aneby Beachvolleybollclub som moderförening. I mixedspelet representerar de också moderföreningen och de båda 26-åringarna imponerade stort på Skrea strand utanför Falkenberg i somras när de vann SM-brons i mixedklassen i beachvolleyboll, slagna i semifinalen av blivande SM-guldparet.

Årets eldsjäl/Årets ledare

Karl-Gerhard Ramde, SOK Aneby
En eldsjäl i ordets rätta bemärkelse. Främst förknippas hans ledarinsatser med SOK Aneby, där han ansvarat för allt från att vara ordförande, ungdomsledare till att vara tävlingsledare och bygga tävlingsarenor. Gjorde dessutom en enorm insats som byggledare för klubbstugan Tallbacken. Utöver SOK Aneby har han gjort stora insatser i flera andra föreningar och som fritidspolitiker.

Årets förening

Träningsverket Aneby Gymförening
Driver gymmet Träningsverket på Furulidsområdet och är en förening i ständig utveckling. Från starten hösten 2009 har den vuxit till över 900 medlemmar fem år senare och är därmed kommunens klart största idrottsförening. Med sin ideellt drivna föreningsverksamhet, där eventuella vinster återinvesteras i nyare och bättre utrustning, är den ett framgångsrikt alternativ till traditionellt affärs- och vinstdrivande gym.

Publicerad 2014-09-17
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]