Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Kommunfullmäktige möjliggör en försäljning av stadsnätet
Huvudmeny

Kommunfullmäktige möjliggör en försäljning av stadsnätet

Logotyp för Amaq

Kommunstyrelsens förslag till beslut om att ge Amaq mandat för en eventuell försäljning av stadsnätet berörde och skapade en omfattande debatt där flera intressanta inlägg gavs utrymme. Socialdemokraterna och Miljöpartiet begärde votering som ledde till en jämn omröstning där 17 ledamöter ställde sig bakom Kommunstyrelsens beslut och 14 svarade nej till en försäljning.

Vid kvällens kommunfullmäktige berättade Lars Asklöf (Styrelsordförande) och Björn Stendal (VD) på Amaq inledningsvis om bakgrunden till förslaget om försäljning av stadsnätet för fiber i Aneby kommun. Framförallt presenterar det kommunägda bolaget en bild av att ekonomi inte finns för att klara av en utbyggnad av nätet till 90% av kommunivånarna till 2020, vilket är det nationella målet. Vid en försäljning höjer Amaq kraven för en eventuell köpare till att fibernätet ska byggas ut ill 100% av invånarna till 2017 och med en hastighet på 1000 Mbit/sekund. I nuläget finns tre intressenter för köp av stadsnätet i Aneby och det är IP only, Telia och Vökby. Det finns även ett intresse för samarbete som lyfts av Eksjö energi.

Nu återstår justering av protokollet av måndagskvällens möte i Kommunfullmäktige innan Amaq kan gå vidare i sin utredning av alternativ för fiberutbyggnadens framtid i Aneby kommun där bolaget nu getts möjlighet att sälja stadsnätet.

Publicerad 2015-09-28
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]