Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Konflikt med Brandmännens riksförbund - så berör det Anebyborna
Huvudmeny

Konflikt med Brandmännens riksförbund - så berör det Anebyborna

Räddningstjänsten i Aneby är från och med måndagsmorgon 15 juni uttagen i konflikt. Räddningstjänst och livräddande uppdrag genomförs trots detta, men i övrigt innebär konflikten en del förändringar för Anebys del, liksom för hyresgästerna hos Stiftelsen Aneby Bostäder. 

Företrädare från SKL/Pacta (Sveriges kommuner och landsting och dess arbetsgivarförbund) och företrädare för Brandmännens riksförbund har inte kunnat enas om nytt avtal. Därmed har tidigare utannonserat varsel trätt i kraft klockan 06:00 under måndagens morgon, den 15/6.

Räddningstjänsten kommer nu endast att utföra räddningstjänst och livräddande uppdrag enligt lagen om skydd mot olyckor.

Tommy Gustafsson, räddningschef i Aneby kommun, förtydligar:
- För Aneby kommun och räddningstjänsten innebär detta att vi fortsätter att åka på larm vid olyckor och bränder där det är fara för människors liv och hälsa, egendom och miljö. Vi åker också på hjärtstopp och sjukvårdsuppdrag där vi har avtal med landstinget. Det räddningstjänsten inte kan utföra är extra uppgifter som ligger utanför schemalagd tid till exempel övning, brandvakt, materialvård och andra uppgifter som vi normalt säljer till företag och kommunens verksamheter.

Påverkar Stiftelsen Aneby Bostäders hyresgäster - tillfälligt nummer för felanmälan

Konflikten påverkar bland annat hyresgästerna hos Stiftelsen Aneby Bostäder, som måste nyttja ett tillfälligt nummer vid felanmälan. Detta eftersom bostadsstiftelsens ordinarie jourverksamhet inte är tillgänglig, då det är Räddningstjänsten som sköter detta arbete.

Följande gäller tills vidare:

Stiftelsen Aneby Bostäders hyresgäster har nytt tillfälligt nummer för felanmälan.
Vid akuta fel vardagar 16.00 till 07.00 samt lördag och söndag, ring tel: 076-817 56 10.

Stiftelsen Aneby Bostäder återkommer med information när detta nummer för felanmälan avslutas och återgår till ordinarie nummer.

Mer information publiceras löpande

Publicerad 2015-06-15
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]