Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Ledarutbildning gav Katarina jobb som ekonomichef snabbare än förväntat
Huvudmeny

Ledarutbildning gav Katarina jobb som ekonomichef snabbare än förväntat

Katarina Ljunggren

Katarina Ljunggren

Katarina Ljunggren, 28 år, har under hösten övertagit rollen som ekonomichef i Aneby kommun och det är något som gått snabbare än hon själv ens kunnat ana.
- Jag är en av fem i kommunen som får möjligheten att ingå ett ledarutvecklingsprojekt tillsammans med blivande chefer från sju andra kommuner. Utbildningen pågår ett år, men i och med att ekonomichefsjobbet blev ledigt redan nu, så fick jag ett chefsjobb snabbare än vad jag tänkt och förväntat mig.

Projektet Ledarutveckling över gränserna pågår under en tvåårsperiod och omfattar Aneby, Eksjö, Hultsfred, Högsby, Nässjö, Sävsjö, Vetlanda och Vimmerby kommuner. 80 personer (av 301 sökande) har valts ut från kommunerna och av dessa är alltså fem från Aneby kommun.

Utöver Katarina Ljunggren är det Jill Ekdahl, Eva Jillbratt, Åsa Löfkvist och Annelie Franzén.

Lära känna sig själv i chefsrollen

- Syftet är att dagens medarbetare i kommunerna ska förberedas på att vara blivande chefer och man får som individ chansen att känna på ledarskapet. Är det något för mig? Vill jag detta?

- Det är en utmärkt möjlighet att få lära känna sig själv i den rollen. Några har redan hoppat av, eftersom de känt att det inte passar för dem i det här läget, konstaterar Katarina Ljunggren.

En minskande befolkningsmassa är ett gemensamt problem för de inblandade kommunerna. Det påverkar kommunernas attraktionskraft och medför svårigheter att rekrytera chefer.

100 nya chefer inom fem år

Tidigare har inte kommunerna sett sig som en arbetsmarknadsregion. Många människor har i brist på karriärmöjligheter flyttat från området. Syftet är därför att utveckla samarbetet, så att medarbetarna kan utvecklas och arbeta i de olika kommunerna. För att möjliggöra programmet har kommunerna drivit projektet Ledarutveckling över gränserna som finansieras av ESF (Europeiska socialfonden).

Totalt har de åtta kommunerna tillsammans 10 550 anställda. Av dem är 494 personer chefer. Inom fem år kommer 100 chefer gå i pension.

Utbildningen bedrivs delvis i form av internat där deltagarna åker iväg på tvådagarsutbildningar med föreläsningar och praktikfall att jobba med, men också genom att bland annat skugga en chef i en annan kommun under tre dagar.

- Jag har skuggat en chef inom äldreomsorgen i Eksjö kommun, och även om det inte är precis inom det området jag jobbar så ger det otroligt mycket att studera ledarskapet. Det öppnar upp tankesättet.

- Stort plus i utbildningen är att vi tvingats in i olika konfliktsituationer och sedan tvingats lösa dessa. Efteråt följer feedback till varandra och det ger nyttig lärdom och jag är övertygad om att jag blir stärkt i min roll efter det här, säger Katarina.

Mer utvecklare än förvaltare

Och hur ser hon nu på sin nya roll som ekonomichef i Aneby kommun?

-          Jag gillar att utmana mig själv och vill testa nya grejer, så det känns mycket inspirerande. Sedan är jag nog mer av en utvecklare än en förvaltare, så jag hoppas kunna bidra till att utveckla ekonomiredovisningen i kommunen. Jag tror säkert jag hade haft mer att ge i min tidigare roll som ekonom, men nu får jag driva det utifrån den här rollen istället.

Publicerad 2013-12-04
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]