Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Mullmäster AB årets företagare i Aneby
Huvudmeny

Mullmäster AB årets företagare i Aneby

Årets företagare i Aneby kommun är Mullmäster AB och Anders Hjalmarsson. Priset utdelades i samband med årsmötet i Aneby Näringslivsförening. Det är organisationen Företagarna som utser vinnarna av priset Årets företagare och i Aneby är Näringslivsföreningen med och nominerar pristagare.

Mullmäster AB hör hemma i Larstorp i Bälaryd. Verksamheten består i att bryta och förädla torv som används till odlingsmaterial till allt från sticklingar till orkidéer. Totalt sysselsätter familjeföretaget, tolv personer. Största delen, upp till 90 procent, av produkterna går på export.

Ett av företagets varumärken är blocktorven Stallvital, torvströ för hästar.

Priset till Årets företagare utdelades av Företagarnas representant Rolf Johansson tillsammans med Anita Walfridsson från Näringslivsföreningen. Även Aneby kommuns representanter, kommunalrådet Lars-Erik Fälth och kommunchefen Veronica Åberg, gratulerade till utmärkelsen.

Så här lyder motiveringen till varför Mullmäster AB utsetts till Årets företagare i Aneby kommun:

”Mullmäster AB är ett expanderande företag med flera intressanta produkter i sin verksamhet, såsom torvindustri, substrat till yrkesodling och jordförbättring.

Mullmäster AB är en blomstrande industri mitt ute i de småländska skogarna. Anders Hjalmarsson är en entusiasmerande person med många bra idéer som han också genomför. Två söner är numera också involverade i företaget.

Företaget har flera typer av produkter i sin verksamhet, som odling av blocktorv och odlingstorv för export.

Mullmäster tillverkar också en produkt som kallas Stallvital, som uteslutande består av kvalitetssäkrad blocktorv som bryts med miljövänliga metoder på noga utvalda mossar.”

Publicerad 2011-03-03
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]