Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Namnbytescermoni för Tallbackaskolan
Huvudmeny

Namnbytescermoni för Tallbackaskolan

Namnbytescermoni för Tallbackaskolan

Under en snöig och fin ceremoni fick i dag gamla Svartåskolan sitt nya namn - Tallbackaskolan. Kommunchefen Anne Hallberg höll högtidigt tal om vikten av att ha en egen skola med ett unikt namn och berättade för eleverna att det viktigaste med en bra skola varken är rektorn eller kommunchefen utan eleverna själva, och deras lärare, som tillsammans kan skapa den allra bästa skolan.

Tallbackaskolan fick sitt namn genom en tävling under 2015 där ett hundratal namnförslag kom in, bland annat från elever på skolan. Det valdes sedan ut fem stycken som kommunens invånare fick rösta bland, och vann gjorde just Tallbackaskolan. Även när det gäller utformningen av platsen utomhus kring skolan har eleverna fått vara med och komma med förslag.

Namnbytescermoni Tallbackaskolan

Kommunchef Anne Hallberg och rektor Peter Carlsson på den officiella namnbytesceremonin för Tallbackaskolan.

  

Namnbytescermoni på Tallbackaskolan

Rektor Peter Carlsson klipper bandet till Tallbackaskolan.

 

"Det kanske inte blir någon simhall här mitt på planen, som en del önskade, eller en klättervägg. Men det har kommit in många bra och roliga förslag" berättar Anne Hallberg för eleverna.

Rektor Peter Carlsson klippte högtidigt bandet till skolan under applåder och strax efteråt stämde samtliga närvarande in i sången "Släpp in en kompis i gänget". Ceremonin avslutades med fika i snön, för att fira det nya namnet.

Publicerad 2016-01-08
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]