Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Ny biltvätt viktigt för miljön i Aneby
Huvudmeny

Ny biltvätt viktigt för miljön i Aneby

Druvans biltvätt

Nu har Aneby fått en bilvårdsanläggning när Druvangruppen under mars öppnat sin biltvätt på Kapellgatan. Det betyder ett viktigt steg mot en bättre miljö i Aneby.

Biltvätten har smygstartat under mars, men nu pågår verksamheten för fullt och intresset har initialt varit mycket stort och anläggningen har varit efterfrågad.

Det finns bra och dåliga sätt att rengöra bilen på ur miljösynpunkt. Det sämsta alternativet är att tvätta den hemma på gatan. Där finns ingen reningsanläggning som kan ta hand om de miljöfarliga ämnena i tvättvattnet. Det bästa alternativet är därför att tvätta bilen i en biltvätt med rening av tvättvattnet. Under de senaste åren har inte denna möjlighet kunnat erbjudas för allmänheten i Aneby, så därför känns det nu ur miljösynpunkt mycket bra.

Visserligen återstår en del byggarbeten vid biltvätten ännu, och det handlar om dammsugningsstationen. Det arbetet har blivit lite försenat på grund av den sena våren och kylan som gör att det inte gått att asfaltera, men inom kort färdigställs även den delen.

Läs mer om miljöaspekterna när du tvättar din bil.

Publicerad 2013-04-04
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]