Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Ökat valdeltagande bland unga väljare i Aneby
Huvudmeny

Ökat valdeltagande bland unga väljare i Aneby

Inför valet i september 2010 hade Aneby en hög andel förstagångsväljare. Valnämnden försökte på många olika sätt nå ungdomarna för att informera om valet och Sveriges Kommuner & Landstings valundersökning visar att det lönade sig.

Inför valet förra året hade Aneby kommun 443 förstagångsväljare vilket motsvarade 8,8 5 av alla röstberättigade. Endast Salems kommun hade högre andel förstagångsväljare, 8, 9 % . Valnämnden i Aneby skickade ut personliga brev till samtliga förstagångsväljare med information om valet och argument för att använda en av de viktigaste demokratiska rättigheterna. Via länkar på Bilddagboken.se kunde man också ta sig vidare till kommunens hemsida och den information om valet som fanns där.

Sveriges Kommuner och Landsting har genomfört en undersökning kring valdeltagandet bland förstagångsväljarna och i jämförelse med tidigare val har deltagandet ökat med 9 %. Det innebär att hela 80% av förstagångsväljarna gick till valurnorna i september och tillsammans med Sävsjö, Habo och Mullsjö kommuner toppar Aneby länslistan.

Publicerad 2011-03-02
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]