Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Pingisveteraner i Aneby SK får 10 000 kr
Huvudmeny

Pingisveteraner i Aneby SK får 10 000 kr

Ett flitigt veterangäng som spelar pingis i Aneby SKs pingishall varje onsdag uppmärksammas med 10.000 kronor från Smålands Idrottsförbund och landstinget i folkhälsoprojektet Mitt i livet 50+.

Varje onsdagsförmiddag samlas cirka 25 pingisveteraner i åldrarna 65-85 år i Aneby SKs pingishall och spelar bordtennis, fikar och umgås socialt. Det här är ett av ett 30-tal projekt i småländsk idrott i kampanjen Mitt i livet 50+ där avsikten är att öka motionsintresset hos äldre.

Nu har Aneby SK, som en av två föreningar i Småland, uppmuntrats med en check från Smålandsidrotten på 10.000 kronor för att ytterligare kunna utveckla det arbetet. Naturligtvis ett bra tillskott i verksamheten, där ändå de största vinnarna är deltagarna i motionspingisen som får röra på sig regelbundet under trevliga former.

- Intresset för pingisen har under hösten och vintern varit så stort att det redan finns planer på att utveckla det till två grupper varje vecka för att alla ska få plats att spela vid borden, där vi normalt använder sju bord parallellt, berättar Bo Hörlenius i Aneby SK.

Ledare för veteranpingisen är Torvald Florin. För den som är intresserad av att haka på är det onsdagar kl 9.30-11.30 som gäller.

Även SOK Aneby har uppmärksammats i kampanjen Mitt i livet 50+ med sitt projekt att få med äldre att delta i vasaloppsveckan. I senaste numret av Smålandsidrottens tidning var det stort reportage om klubbens skidåkare.

 

Publicerad 2011-02-17
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]