Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Praktikanter i kommunhuset visade på stort engagemang
Huvudmeny

Praktikanter i kommunhuset visade på stort engagemang

Under ett par veckor under november har niondeklassarna på Furulidskolan haft praktik. Några av dem valde att praktisera i kommunens verksamheter och på plats i kommunhuset har vi haft nöjet att få ha Kushtrim Komoni, Elin Andersson och Alice Bülow på besök. 

Kushtrim

Kushtrim som har planerna på att bli polis var med kommunchefen, barn- och utbildningschefen och näringslivsansvarig under var sin dag. Han fick även följa med kommuntidningen Åttingen ut på reportage till Askeryds förskola, skriva en artikel i tidningen och hjälpa till att sortera och diarieföra inkommande post tillsammans med beslutstödet. Håll utkik i nästkommande nummer av Åttingen och artikeln om sagogrottan i Askeryds förskola den har Kushtrim varit med och skrivit. 

Elin

Elin Andersson praktiserade på kommunserviceavdelningen och var främst på ekonomiavdelningen men fick också testa på hur det fungerade i kommunhusets reception. Både Kushtrim och Elin avslutade sina veckor med att se hur det fungerade på biblioteket. 

Alice

Samhällsbyggnadsavdelningen hade nöjet att få umgås med Alice Bülow, som ägnade sin Praovecka åt att lära sig mer om samhällsbyggande i den kommunala verksamheten, samt att få inspiration och kunskap inför kommande gymnasieval.

Kyldiskar, enskilda avlopp, möte med länsstyrelsen hos räddningstjänsten, husbyggnadsplaner på Skärsjö udde och en titt på Aneby Hus-lokaler hanns med vid sidan av ett mindre, individuellt projekt där uppdraget var att utifrån eget intresse rita en byggnad med lämplig funktion på intressant plats i Aneby. Ett flöde av idéer och idogt arbete tog vid med många tips och konkreta råd angående bland annat energifrågor, tillgänglighet, naturvård och byggnadsteknik.

Vi tackar Kushtrim, Elin och Alice för stort engagemang och önskar er alla lycka till i framtida val! 

Alice förslag

Alice Bülows uppdrag på samhällsbyggnadsavdelningen var att utifrån eget intresse rita en byggnad med lämplig funktion på intressant plats i Aneby. Så här blev resultatet.

Här kan du öppna Alice förslag som pdf-fil

Publicerad 2014-12-08
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]