Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Premiär för lördagsnattbussen från Jönköping
Huvudmeny

Premiär för lördagsnattbussen från Jönköping

Resenärer som kliver på bussen

Nu är det upplagt för sent nattsudd för anebyborna i Jönköping på lördagskvällarna. En ny nattbuss startar nämligen mellan Jönköping-Aneby från och med natten 15-16 december och går efter stopp i Aneby vidare till Tranås.

Go’natt. Det säger vi till alla som kommer hem med jönköpingsbussen i fortsättningen på lördagskvällarna. Den här bussen ger nämligen utrymme för sent nattsudd i residensstaden.

Natten mellan lördag-söndag 15-16 december körs premiärturen. Klockan 02:15 lämnar bussen Jönköpings station och landar in i Aneby exakt en timma senare. Bussen fortsätter sedan till Tranås som linje 150 (ankomst Tranås 03:50).

- Från kommunens sida är vi mycket nöjda över att ha fått till den här nattbussen. Det blir intressant att se om turen får några nattsuddande resenärer, vilket vi naturligtvis hoppas på. I ett första skede är den här turen att betrakta som försöksverksamhet under ett år. Hur resandet ser ut blir naturligtvis sedan avgörande för fortsättningen, säger samhällsbyggnadschefen Michael Wirestam, som ansvarar för kollektivtrafiksfrågorna.

För att ta sig in till Jönköping finns sju avgångar att välja på under lördagarna och den sista, för de jönköpingsbor som vill nattsudda i Aneby, går 23:55.

Publicerad 2012-12-12
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]