Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Samverkan ger möjlighet till karriär
Huvudmeny

Samverkan ger möjlighet till karriär

Anställda i åtta kommuner i Kalmar och Jönköpings län ges nu möjlighet att delta i ett nyskapande program om ledarskap. Europeiska Socialfonden har beviljat 4,2 miljoner för att anställda ska ges möjlighet att göra karriär.

Projektet ska genom olika ledarutvecklingsinsatser ge deltagarna större möjlighet till en framtida karriär som chef. Deltagarna i projektet ska vara redan anställda medarbetare som i dag inte är chefer i de åtta kommunerna. De kommuner som deltar är Aneby, Eksjö, Hultsfred, Högsby, Nässjö, Sävsjö, Vetlanda och Vimmerby.

Projektet innebär att redan anställda får en chans att utvecklas och det passar bra in vårt arbete med att vara en ännu mer attraktiv arbetsgivare. En tanke med en insats att bland egen personal skapa en möjlighet till framtida chefsjobb föddes hos personalcheferna på höglandet samtidigt som frågan uppstått hos kommunerna från Kalmar län. Efter kontakter mellan kommuner över länsgränsen växte ett samarbete fram.

- Det känns väldigt roligt att vi i Aneby tillsammans med andra kommuner, över länsgränsen, kan samarbeta i en fråga där vi alla har samma problem säger Göran Tranell personalchef för Aneby kommun.

Projektet fick under måndagen klartecken för finansiering genom ESF. Ledarutveckling över gränserna beviljas 4,2 miljoner kronor.

Hela 80 anställda från de medverkande kommunerna kommer att få medverka. Just nu pågår arbete med att rekrytera en projektledare för projektet som beräknas starta den 9 januari.

Kontaktpersoner i Aneby:
Göran Tranell, personalchef tel.0380-462 83
Torbjörn Sundbrandt, HR-konsult tel. 0380-462 18

Publicerad 2011-12-06
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]