Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Socialstyrelsen gör film om Antunas lärandetavla
Huvudmeny

Socialstyrelsen gör film om Antunas lärandetavla

På Antuna har man arbetat fram en lärandetavla. Tavlan används nu för att ge undersköterskor och vårdbiträden en bättre överblick än tidigare över vad som är gjort och vad som behöver göras för de boende på avdelningen. Tidigare var det bara sjuksköterskan som hade den samlade informationen, nu har alla en bättre överblick vilket också bidrar till en säkrare omvårdnad för de boende på avdelningen.

Socialstyrelsen vill uppmärksamma arbetssättet med lärandetavlan genom att göra en film som kommer att publiceras på deras hemsida. Under tisdagen den 11 december befann de sig tillsammans med ett produktionsbolag på Antuna för att producera filmen.

Laila

Laila Nilsson arbetar som undersköterska och Esthercoach på Antuna.

– Bakgrunden till att detta uppmärksammas tror jag beror på det systematiska arbetssätt som vi har på regional nivå kring öppna jämförelser, berättar Henrik Ahlgren som är FoU-ledare vid FoUrum, Regionförbundet i Jönköpings län, och som också 
jobbar i Aneby kommun som utvecklingssamordnare.

Lärandetavlan är rent praktiskt en översikt av information uppritad på en whiteboardtavla. Där står inga namn utan bara lägenhetsnummer till de boende på Antuna, tillsammans med information i olika kolumner. Det är information som till exempel inflyttningsdatum, genomförandeplan och läkemedelsändringar. Sedan fylls datum i när respektive insats är gjort alternativ markeras om det inte ännu är utfört.

Ylwa Lind arbetar som kommunikatör på Socialstyrelsen.
- I Aneby kommun lyfter vi lärandetavlan som Antuna äldreboende använder. Jag tycker att lärandetavlan är ett spännande sätt att synliggöra resultat och arbeta vidare med dem i vardagen, berättar Ylwa.
- Filmer på 2-4 minuter är ett bra sätt att visa goda exempel och ge inspiration till fortsatt kvalitetsutveckling inom socialtjänsten, säger Ylva avslutningsvis.

Här kan du läsa mer om Regionförbundets arbete kring öppna jämförelser.

Publicerad 2013-12-12
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]