Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Succé för bomässa och Anebydagen
Huvudmeny

Succé för bomässa och Anebydagen

Bomässan på Skärsjö Udde parallellt med Anebydagen i centrum blev en succé bland anebyborna och tillresande gäster i lördags. Det är få gånger det varit så stor folkmassa på torget som när dragningen i guldjakten genomfördes på lördagseftermiddagen – efter att köpmännen delat ut 23 700 kronor i guldtior.

Bomässan på Skärsjö Udde

Det var en strid ström av besökare på bomässan på Skärsjö Udde och alla var nyfikna på att besöka det nyligen uppresta visningshuset som Anebyhus fått på plats på bara några dagar.

Till Skärsjö Udde, där kommunstyrelsens ordförande Lars-Erik Fälth invigde det nya bostadsområdet, strömmade det in folk under hela förmiddagen. Säkert handlade det om ett tusental personer som besökte det nya bostadsområdet.

- Flera blev också riktigt nyfikna på tomterna och ska fundera vidare innan de bestämmer sig, säger Ola Gustafsson, som höll ihop bomässan för Aneby kommuns räkning. Jag har goda förhoppningar om att en eller kanske flera tomter kan bli aktuella för försäljning inom de närmaste veckorna.

Enastående vacker vy över sjön
Mest intresse tilldrog sig förstås det visningshus som Anebyhus fått på plats. Gjutningen av grunden gjordes på tisdagen, huset restes på torsdagen och taket kom på plats under fredagen och lördagsmorgonen. Nu kunde alla besökare gå in i huset och själva konstatera vilken makalöst läcker vy som den första nybyggarfamiljen på Särsjö Udde möts av varje morgon vid frukostbordet.

Hittills är fem av kommunens 23 tomter på Skärsjö Udde sålda under april och maj.

Knökafullt på torget
Samtidigt med att bomässan genomfördes på Skärsjö Udde var det också full aktivitet i Aneby centrum. Köpmännens traditionella aktivitet Anebydagen samlade rekordintresse. Det var längesedan det var så mycket folk i rörelse i centrum.

- Det är fantastiskt att vi kunde ha så många besökare under dagen, säger Roger Thure, däckhandlare och den sammanhållande för köpmännens aktiviteter.

- Vi i Aneby har stått oss mycket bra i konkurrensen den här dagen, när det samtidigt var stora aktiviteter i alla grannstäder, konstaterar Thure. Nu har vi visat att vi köpmän i Aneby vill slåss för våra kunder, att vi kan konkurrera och att vi inte behöver skämmas för vad vi kan erbjuda i Aneby.

2 370 guldtior delades ut
Under våren har guldjakten pågått i butikerna. Kunderna har samlat guldkorn för varje hundralapp som spenderats. I lördags, när det var dags att ge utdelning med en guldtia för varje fyllt kort i guldjakten, delades det ut guldtior som aldrig förr.

- Vi delade ut 23 700 kronor i guldtior, det var makalöst bra, summerar Roger Thure. Det motsvarar en försäljning på 4,7 miljoner kronor i de medverkande butikerna under de två månader det här pågått. Ändå har jag en uppfattning att inte mer än hälften av guldkornen hämtats ut och kommit tillbaka, så jag tror att omsättningen säkert ligger på mer än det dubbla.

- Jag är helt övertygad om att den här aktiviteten gett en bra merförsäljning i våra butiker.

Vann 10 000 kronor
Allra bäst utdelning fick för övrigt Anita Karlsson som blev den lyckosamma vinnaren i guldjakten. Hon kvitterade ut ett presentkort på 10 000 kronor, utöver de guldtior hon fick för sin jakt på guldkorn.

Publicerad 2011-05-30
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]