Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Tungt besked i Aneby – 53 personer mister jobbet när Fläkt Woods lägger ner
Huvudmeny

Tungt besked i Aneby – 53 personer mister jobbet när Fläkt Woods lägger ner

Ett mycket tungt och tråkigt besked gavs i Aneby på tisdagen. Fläkt Woods AB har beslutat att lägga ned Aneby-fabriken under 2016 och 53 anställda varslas om uppsägning.
- Min första tanke går till de anställda som mister jobben och till deras familjer som ju också drabbas hårt av ett sådant här besked, säger Lars-Erik Fälth, kommunstyrelsens ordförande. Det här är ett mycket hårt slag för hela kommunen.

- Ett besked om att den arbetsplats där man har sin dagliga sysselsättning och som utgör en viktig fast punkt i tillvaron helt plötsligt ska läggas ner omkullkastar vardagen totalt, fortsätter Fälth.

Beskedet om att Fläkt Woods AB beslutat att lägga ner enheten i Aneby gavs till de anställda på tisdagseftermiddagen.

- Jag fick informationen av Fläkt Woods platschef i Aneby under tisdagsförmiddagen, säger Lars-Erik Fälth. Det är den typen av besked som är mycket tungt att ta emot.

Närmast handlar det nu om förhandlingar mellan arbetsgivare och anställda om hur och i vilken takt nedläggningen sker. Parallellt med det arbetet kommer de stödfunktioner som finns i samhället att aktiveras i form av arbetsförmedling med mera.

- Självklart kommer vi från kommunens sida att följa detta arbete och bistå med de insatser vi har för att medverka till att de som drabbas kan finna ny sysselsättning, säger Lars-Erik Fälth.  

Fläkt Woods AB har produktionsenheter i Jönköping, Enköping, Järna och Aneby och säljkontor på 18 platser i Sverige.

- Vi fortsätter att investera i produkter och system i Jönköping och Enköping, men har för avsikt att stänga enheten i Aneby och koncentrera tillverkningen av cirkulära kanalprodukter till Järna, säger Robert Petersson, VD, i ett pressmeddelande, och fortsätter:

- Vi kommer etablera ett partnerskap för pressade kanalprodukter med en europeisk tillverkare som har specialiserat sig på detta. De standardiserade pressade kanalprodukterna, som för närvarande tillverkas i Aneby, är under stor prispress både i Sverige och på exportmarknaderna. Konsekvensen blir att Aneby-fabriken kommer stängas under 2016. Det innebär att samtliga 53 tillsvidareanställda i Aneby varslas om uppsägning.

Publicerad 2015-11-24
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]