Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Vireda och Hullaryd knyts ihop med busslinje
Huvudmeny

Vireda och Hullaryd knyts ihop med busslinje

Äntligen! I dag, måndag 10 december, startar en ny busslinje i kommunen - eller snanare en linje förlängs. Det är den lilla biten mellan Vireda-Hullaryd som nu knyts ihop med kollektivtrafiken morgon och kväll och därmed möjliggör för både skol- och jobbtrafik.

Från och med 9 december, när den nya turlistan började gälla, går jönköpingsbussen, som tidigare vänt i Vireda, hela vägen upp till Hullaryd och vänder där under vardagar, måndag-fredag. Det betyder att en liten sträcka på cirka sex-sju kilometer, som länge irriterat de boende i området, nu knyts ihop.

I Hullaryd finns sedan tidigare linje 160 som går mellan Tranås-Aneby över Frinnaryd-Hullaryd. I och med att jönköpingsbussen nu går till Hullaryd kan man alltså kombinera dessa turer.

Den nya busstidtabellen innebär att bussen på linje 123 går från Huskvarna 5.55 på morgonen och anländer Vireda 6.30 och Hullaryd 6.37. Där vänder bussen och går 6.37 från Hullaryd, passerar Vireda 6.45 och anländer till Huskvarna 7.35. Därifrån är man sedan hänvisad till stadstrafiken, beroende på vart man ska.

Kvällsturen går från Huskvarna 16.32 och är i Hullaryd 17.15. I andra riktningen gäller avgång Hullaryd 17.15 och framme i Huskvarna 18.05.

Publicerad 2012-12-10
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]