Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Omsorg och stöd » Färdtjänst
Huvudmeny

Färdtjänst

Vad är färdtjänst?

Alla kan inte resa med länets bussar och tåg. Personer med en funktionsnedsättning kan ha svårt att gå på en buss med trappor, eller köra in en rullstol på ett tåg. Då kan de få resa med färdtjänst. Färdtjänst är en form av kollektivtrafik. Det betyder att du precis som på bussar, tåg, flyg och båt reser tillsammans med andra resenärer.

Länstrafiken tar över

Från och med den 1 januari 2014 flyttades myndighetsansvaret för färdtjänst från din hemkommun till Landstinget i Jönköpings län, och hanteras nu av Jönköpings Länstrafik.

Vad innebär det?

Från och med den 1 maj 2014 kontaktar du Länstrafiken på telefon 0771-680 680, kl 8.30-12.00 på vardagar, om du behöver göra en ny ansökan om färdtjänst/riksfärdtjänst, eller om du har frågor om just ditt ärende.

Tidsbegränsat tillstånd

Har du ett tidsbegränsat tillstånd och behöver fortsatt färdtjänst, lämnar du in en ny ansökan senast 20 arbetsdagar innan tillståndet löper ut (gäller även arbetsresor). Du ansvarar själv för att kontrollera när ditt tillstånd löper ut.

Boka resa

Det är bara hanteringen av ditt färdtjänsttillstånd som berörs av den här förändringen, dina resor bokar du på samma sätt som tidigare via Länstrafikens beställningscentral för serviceresor, telefon 020-777 666.

Kontakt

Du hittar mer information i länken till höger på sidan.

Senast kontrollerad: 2016-10-07.
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]