Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Omsorg och stöd » Nyanlända - Integration  » Uppdatering kring flyktingmottagandet
Huvudmeny
Färgglada klädnypor på rad

Uppdatering kring flyktingmottagandet

Anne Hallberg, kommunchef

Anne Hallberg i kommunfullmäktige den 26/10

Under måndagens kommunfullmäktige (den 26/10) inledde kommunchef Anne Hallberg med att berätta om aktuellt läge i flyktingfrågan. Bland annat beskrevs kommunens och regionens beredskap, men även de frivilliga krafter från organisationer och enskilda personer som utgör en viktig del för att mottagandet ska bli så bra som möjligt. 

Stort engagemang

Anne berättade vidare på kommunfullmäktige att det även finns stort engagemang från privata företag. Som exempel kan nämnas Sealed Air som kostnadsfritt tillverkar upp till 20 000 liggunderlag som kan hämtas av intresserade organisationer runt om i regionen. Hon förklarade också att Migrationsverket efterfrågar fler platser hos kommuner i Sverige något som Aneby håller på att undersöka.

Läget stäms av i regionen veckovis

Tidigare under måndagen hölls en telefonavstämning i region Jönköping där samtliga kommuner, sjukvården, Försvarsmakten, Länsstyrelsen och Polisen fanns representerade. Avstämningen hålls varje måndag. Den generella bilden just nu är att situationen i länet är hanterbar, men att det är ett stort tryck på verksamheter som arbetar med ensamkommande barn. Flertalet kommuner har redan nu tagit emot asylsökande i de tillfälliga evakueringsboendena, bland annat Eksjö och Jönköping. I Aneby fortsätter det förberedande arbetet och att forma en organisation som kan hantera situationen. Ordinarie verksamhet, som även innefattar flyktingmottagande i andra former, rullar på men påverkan på handläggningstider med mera kommer att förekomma. 

Följ vår information på Facebook och skicka en intresseanmälan om att hjälpa till

Klicka här för att följa Aneby kommun på Facebook och ta del av våra uppdateringar om situationen. Gilla och dela sidan och våra inlägg för att vi ska nå ut till fler av kommunens invånare. 

Vill du hjälpa till med flyktingmottagandet på något sätt? Klicka här.

Senast kontrollerad: 2015-11-02.
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]