Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Barn och utbildning » Framtidens skola i Aneby » Avtal tecknat för påbyggnad av B-huset på Furulidskolan
Huvudmeny

Avtal tecknat för påbyggnad av B-huset på Furulidskolan

Efter genomförd upphandling har Aneby kommun nu tecknat avtal med Byggkompaniet i Nässjö AB för påbyggnad av en våning på B-huset på Furulidskolan. B-huset innehåller framförallt hemkunskaps- och slöjdsalar. Den nya våningen kommer att ge plats åt tätortens årskurs 4 och 5. Byggentreprenaden ligger på drygt 21 miljoner kronor.

Bild på ritning av påbyggnaden till Furulidskolan

- Det känns väldigt bra att avtalet nu är klart, inte minst eftersom det är en förhållandevis tuff tidplan för byggnationen säger Michael Wirestam, kommunens samhällsbyggnadschef och projektledare i skolbyggnationen. 
- Mycket av det tyngre arbetet ska ske under det kommande sommarlovet.

Byggnadens utformning

Påbyggnaden utförs med en egen stomme samt bärning på befintlig byggnads hjärtvägg. Påbyggnaden byggs i ett och samma plan och följer därmed inte befintlig byggnads två olika golvnivåer. I utrymmet som bildas mellan befintlig byggnad och påbyggnaden läggs installationer och ventilationskanalerna för befintliga bottenplanet. Det blir nya ventilationsaggregat för bottenplanet, ett för hemkunskapsdelen och ett för slöjddelen.

- Entreprenören ska ha gjort klart skalet till påbyggnaden senast den 30 september och under denna tid får inga elever eller personal vistas på befintliga bottenplanet berättar Michael Wirestam. Innan elever och personal släpps in ska hela påbyggnadens skal inklusive nya bjälklaget vara monterat och tätt. Alla tunga och riskfyllda lyft utförs alltså med tom bottenvåning.

Påbyggnaden kläds med fibercementskivor och sadeltak som beläggs med bandtäckt aluzinkplåt. På taket monteras solceller på del av ytan mot söder.

- Anbudsutvärderingen gällande tillbyggnaden av Furulidsrestaurangen pågår och kan förhoppningsvis bli klar inom kort. Arbetet med att upphandla nya möbler till restaurangen har också påbörjats avslutar Michael Wirestam.

Fotnot: Allmänt informationsmöte om byggprojektet är planerat till tisdag 3 maj kl. 18:00 i Furulidskolans matsal. Inbjudan kommer inom kort på Aneby kommuns webbsida.

Senast kontrollerad: 2016-04-18.
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]