Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Barn och utbildning » Jag vill vara en lärare som... » 11. "The learning pit"
Huvudmeny

11. "The learning pit"

Ska lärande vara lätt? Tillhör du dem som önskar att det ska kännas smidigt, naturligt och enkelt att lära sig nya saker för att det ska vara värt det? Annars kanske det är meningen att du ska hålla på med något annat...? Eller arbetar du med människor som resonerar så här?

I avsnitt 11 av podden "Jag vill vara en lärare som..." pratar vi om att vara en lärare som utmanar såna tankar hos oss själva och hos eleverna och i stället försöker göra det attraktivt att kämpa för att ...nå en djupare förståelse. 

Vi utgår från modellen "The learning pit" skapad av James Nottingham för att illustrera hur äkta lärande inte sker via genvägar, eller curling om man så vill, utan genom en brottningskamp nere i "gropen".

I avsnittet hänvisar vi ett filmklipp där James Nottingham berättar om gropen, eller "The Learning Challenge" som han kallar den där.

Fundera på hur du kan ha nytta av gropens pedagogik - hur kan du skapa djupare förståelse kring begrepp eller fenomen i din vardag? Vår erfarenhet är att gropen är ett fantastiskt instrument för ett meningsfullt och inspirerande lärande där stackarna som hamnat i gropen ofta kommer upp ur den med en känsla av "Heureka - jag har funnit det!".

Som vanligt är ni varmt välkomna att komma med frågor eller kommentarer på poddens innehåll via facebooksidan eller mailadressen daniel@jagvillvaraenläraresom.se.

Senast kontrollerad: 2017-05-11.
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]