Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Barn och utbildning » Jag vill vara en lärare som... » 13. Introduktion - säsong två
Huvudmeny

13. Introduktion - säsong två

Då har det äntligen blivit dags för oss att starta upp säsong två med podden "Jag vill vara en lärare som...". Vår ambition var absolut inte att ta ett så långt sommarlov, men saker och ting blir inte alltid som man har tänkt sig. Nu är vi i alla fall tillbaka!

Det mesta är bekant, vi kommer såklart att fokusera på en enda sak - lärande - även denna säsong. Vi har en lång lista med ämnen som väntar på att få bli inspelade och är väldigt laddade att fortsätta sprida tankar och funderingar som inspirerar kring lärande.

Introduktion - säsong två. 

Det första avsnittet den här säsongen är en introduktion till vad som komma skall framöver, men också en tillbakablick på vad vi gjorde förra säsongen. Vi delar tankar kring tänkbara kommande avsnitt, men också tankar kring vilka avsnitt som kan vara lämpliga att ha med sig som ny lyssnare och berättar vilka avsnitt som är våra personliga favoriter hittills. 

Det har blivit tydligt att det inte bara är lärare som lyssnar på vår podd, många andra har också hört av sig och funnit våra ämnen intressanta. Det har förstås handlat om pedagoger inom andra verksamheter än där vi själva är verksamma, men också om föräldrar, ledare inom olika branscher och andra som helt enkelt har ett intresse av lärande. Vi för en diskussion kring detta i avsnittet och tipsar kring vilka avsnitt som är mest allmängiltiga.

Vi går in lite på vilka planer vi har framöver när det gäller ämnen, följande ämnen ligger i nuläget högt på vår prioriteringslista och dyker troligtvis upp inom kort:

- Tydliggöra mål,

- Kollegialt lärande,

- Grit.

En annan sak som vi funderar på att ta upp är den ständigt aktuella frågan om arbetsbelastning och att över huvud taget orka med att vara en lärare. Har du egna erfarenheter eller tankar kring detta - hör av dig!

Följ oss gärna via vår facebooksida ”Jag vill vara en lärare som”, vår hemsida jagvillvaraenläraresom.se eller direkt via Soundcloud eller iTunes. På facebook och via mailadressen daniel(a)jagvillvaraenläraresom.se kan du ge respons, ställa frågor eller komma med idéer – gör gärna det!

Senast kontrollerad: 2017-11-08.
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]