Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Barn och utbildning » Jag vill vara en lärare som... » 9. Lära tillsammans - intervju med Pernilla Ruthér
Huvudmeny

9. Lära tillsammans - intervju med Pernilla Ruthér

Avsnitt 9 av podden ”Jag vill vara en lärare som…” handlar om att vara en lärare som försöker skapa förutsättningar för ett gemensamt lärande, ett lärande där eleverna lyfter varandra, ger varandra respons och framförallt…lär tillsammans!

I vårt andra intervjuavsnitt är det vår kollega Pernilla Ruthér som är intervjuoffer. Hon undervisar i svenska på Furulidskolan i Aneby och har stor erfarenhet av att jobba med kamratbedömning och andra metoder som skapar förutsättningar för ett gemensamt lärande.

Vi funderar tillsammans kring det här med gemensamt lärande i en grupp. Vad är vinsterna? Hur kan man bära sig åt? Vad finns det för ledord som är viktiga om man vill skapa lärande som inte bara är enskilt?

Tips - blir du intresserad av att läsa mer om hur Pernilla arbetar? Här kan du läsa en nyligen publicerad artikel i Smålandstidningen där hon berättar om sina erfarenheter kring arbete med dyslektiker i skolan.

Som vanligt är ni varmt välkomna att komma med frågor eller kommentarer på poddens innehåll via facebooksidan eller mailadressen daniel@jagvillvaraenläraresom.se.

TÄVLINGSDAGS!

Om du går in på vår facebooksida och delar eller kommenterar ett av våra senaste inlägg är du automatiskt med i en tävling och kan vinna en av våra absoluta favoritböcker just nu!

James Nottingham: "Utmanande undervisning i klassrummet"

James Nottingham: "Utmanande undervisning i klassrummet"

Lycka till!

Senast kontrollerad: 2017-03-31.
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]